Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Šafářová dosáhla v Charlestonu na titul alespoň ve čtyřhře

Charleston – Dvě odlišná finále prožila tenistka Lucie Šafářová v neděli v americkém Charlestonu. Ve dvouhře drtivě prohrála s domácí hvězdou Serenou Williamsovou, ale jen o pár hodin později získala svůj první titul ve čtyřhře. 

Ve finále dvouhry podlehla Šafářová Sereně Williamsové
zdroj: ČTK/AP autor: Mic Smith)

"Určitě teď po deblu převažuje strašná radost, protože jsem poprvé vyhrála," řekla Šafářová krátce po triumfu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. "Z dvouhry jsem na jednu stranu smutná, ale na druhou stranu Serena hrála tak dobře, že se s ní nedalo hrát."

Po pomalejším rozjezdu do sezony se Šafářová v Americe rozehrála a cestou do finále mimo jiné vyřadila i Rusku Věru Zvonarevovou. V semifinále dokonce Poloně Hercogové nadělila dva 'kanáry'. "Mám radost z turnaje, všeobecně jsem odehrála super zápasy. Dokázala jsem měnit rytmus hry, hrála variabilně a dostávala soupeřky z jejich rytmu," mohla se chválit brněnská rodačka.

Jen finále proti Sereně Williamsové dopadlo špatně. Levou rukou hrající Češka sice měla i brejkboly, ale jediný game získala až za stavu 0:6 a 0:3. "Když má hráčka jako ona den, těžko s ní člověk na kurtu vydrží," řekla Šafářová. "Každý druhý třetí míč zabila. Neměla jsem ji čím rozhodit z rytmu. Nevím, jestli by jí zvládla vzdorovat jiná hráčka, vždyť i Stosurová dostala v semifinále dvakrát 6:1," řekla.

Série prohraných finálových zápasů Šafářové se tak protáhla na pět. "Pokaždé bych chtěla vyhrát, ale tentokrát si nemám co vyčítat. Doufám, že pošesté už to vyjde," přála si pětadvacetiletá tenistka, prozatím vítězka čtyř turnajů WTA ve dvouhře.

Ve světovém žebříčku se se díky finálové účasti na turnaji v Charlestonu posunula ve na 23. místo, jednu pozici za své maximum z roku 2007. Petra Kvitová, která je na soustředění v Turecku, udržela třetí příčku. V mužském pořadí setrvala na sedmém místě česká jednička Tomáš Berdych. Pětadvacetiletá Šafářová má na kontě 2 255 bodů a do elitní dvacítky jí schází jen 175 dalších. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články