Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová prošla jako jediná Češka v Charlestonu do osmifinále

Charleston (USA) - Devátá nasazená Lucie Šafářová dokázala jako jediná z českých tenistek uspět ve druhém kole turnaje v americkém Charlestonu. Ve svém úvodním utkání na antukovém podniku zvítězila hladce 6:2, 6:0 nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, která postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace. V osmifinále se Šafářová utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou, která ve středu vyřadila Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Ve druhém kole se rozloučily se soutěží také Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP

Šafářová, která měla v prvním kole volný los, se v duelu s Lučičovou zdržela na kurtu necelou hodinu. Se svou příští soupeřkou Wozniakovou se dosud utkala dvakrát a má s ní bilanci 1:1.

V souboji bývalých světových jedniček zvítězila Američanka Venus Williamsová, která se nedávno vrátila na turnaje po dlouhé zdravotní pauze, nad Srbkou Jelenou Jankovičovou 7:5, 6:0. "Dlouho jsem nehrála, tak jsem v prvním setu hledala správný rytmus a zvykala si. Ve druhém si všechno sedlo," libovala si Williamsová, která vyhrála posledních devět gamů zápasu. Ve třetím kole ji čeká Australanka Anastasia Rodionovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články