Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová letí před Fed Cupem na soustředění do Turecka

Prostějov - Tenistka Petra Kvitová doufá, že už má letos všechny zdravotní komplikace za sebou. Před další částí sezony dnes letí na tradiční kondiční soustředění do Turecka. Po něm se 21. a 22. dubna představí v Ostravě, kde v ČEZ aréně povede české tenistky do boje proti Italkám v semifinále Fed Cupu. Pak Kvitovou čekají antukové turnaje v Evropě, mimo jiné obhajoba titulu v Madridu.

"Na Fed Cup už se moc těším. Slyšela jsem, že bude vyprodáno, tak doufám, že bude výborná atmosféra a že nás diváci poženou dopředu. Zkusíme oplatit Italkám prohru," řekla Kvitová s narážkou na porážku z římského semifinále Fed Cupu v roce 2010.

Dvaadvacetiletá světová trojka Kvitová má za sebou období vyplněné zdravotními komplikacemi. V únoru po Fed Cupu doléčovala zánět achilovky, bolavé koleno a následně kvůli nachlazení brala antibiotika. V Indian Wells se vrátila na turnaje po měsíci, vypadla ve třetím kole a pak se den potýkala se střevní virózou. "Teď se cítím konečně zdravá, musím to zaklepat, a doufám, že mi to vydrží co nejdéle, protože ten únor nebylo nic příjemného," řekla wimbledonská vítězka. "Doufám, že jsem si vybrala všechno na zbytek sezony," přála si rodačka z Fulneku.

Kanár od Williamsové Kvitovou neděsí

Na turnaji v Miami narazila na po nemoci se vracející Venus Williamsovou a s Američankou prohrála ve třech setech, přičemž v rozhodující sadě dostala "kanára". Smutná z porážky s bývalou světovou jedničkou ale nebyla. "Třetí set vypadá dost krutě, ale to je jen výsledek. Hra byla dobrá. Nemůžu říci, že bych hrála špatně," řekla.

S kondičním trenérem Jozefem Ivankem a dalšími prostějovskými tenisty odletěla na soustředění do Turecka, kde stráví čtrnáct dnů. "Čeká mě makačka, abych si zlepšila kondici, ale vejde se tam i hodina s raketou, abych to nezapomněla," řekla s úsměvem.

Program na tréninkovém kempu bude zaměřen hlavně na fyzickou kondici. Po snídani bude následovat vytrvalost, sprinty, nebo běh v písku. "Po obědě zase posilování, beru si raketu, takže občas i tenis, a večer nějaká masáž nebo sauna," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články