Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvitová prohrála ve 3. kole s McHaleovou, Zakopalová postupuje

Indian Wells - Světová trojka Petra Kvitová skončila v Indian Wells již ve třetím kole. Česká tenistka, která hrála turnaj po více než měsíční pauze, prohrála s Američankou Christinou McHaleovou po setech 6:2, 2:6 a 3:6. Naopak do osmifinále postoupila bez boje Klára Zakopalová, protože světová devítka Věra Zvonarevová k zápasu kvůli virovému onemocnění nenastoupila. Dobře zahájil turnaj Radek Štěpánek, který v 2. kole zdolal Belgičana Xaviera Malisse jasně 6:2 a 6:1.

Zklamaná Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Dvaadvacetiletá Kvitová ovládla suverénně první sadu, ale pak jí začaly docházet síly. Více chybovala a převahu na dvorci převzala o tři roky mladší americká tenistka. "Na začátku jsem byla v pohodě a hrála dobře, ale pak už ne," řekla Kvitová, která udělal sedm dvojchyb, čtyřikrát přišla o servis a prohrála za dvě hodiny.

Kvitová měla měsíční pauzu, protože léčila zranění achilovky a kolena a naposledy brala antibiotika kvůli nachlazení. "Na kondici to bylo znát, bylo těžké se dobře pohybovat a hrát vítězné údery. Podání také nebylo nic moc," řekla Kvitová, která ocenila pohyb mladé Američanky. "Hodně míčů vrátila a skoro nechybovala," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy. "Příště proti ní musím hrát jako v prvním setu, dobře podávat a hrát agresivně," řekla.

Letošní sezonu začala Kvitová výhrou v Hopmanově poháru společně s Tomášem Berdychem, hrála semifinále v Sydney i na Australian Open a českému týmu pomohla začátkem února k výhře ve Fed Cupu nad Německem, pak se léčila.

Zakopalová hraje v Indian Wells již podesáté v kariéře,do osmifinále ale postoupila poprvé. Mezi nejlepších šestnáct české tenistce pomohl střevní virus, který nedovolil její soupeřce Věře Zvonarevové do zápasu 3. kola proti ní nastoupit. Virus postihl i dalších sedm tenistů a tenistek na turnaji v Indian Wells. Většina z nich musela svá utkání skrečovat. V duelu o postup do čtvrtfinále se Zakopalová utká s osmou nasazenou Li Na z Číny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články