Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová vynechá turnaj v Dauhá a doléčí achilovku

Ostrava - Petra Kvitová nebude startovat příští týden na turnaji v Dauhá v Kataru, místo zápasového zatížení dá přednost doléčení achilovky. Po semifinále na Australian Open vydřela o minulém víkendu dva body při postupu českého týmu do semifinále Fed Cupu v Německu, a proto si nyní v Prostějově dopřeje klidový režim.

"Chci se dát pořádně dohromady a v klidu potrénovat na další turnaje, abych hrála lépe," řekla pro server iDnes.cz vítězka loňského Wimbledonu a Turnaje mistryň, která má problémy s achilovkou na pravé noze už od Vánoc. "Zpočátku jsem tam asi měla zánět a pořádně to nedoléčila," připustila jednadvacetiletá tenistka.

Zdravotní stav konzultovala dnes v Ostravě, kde budou od pátku hrát čeští tenisté v Davis Cupu s Itálií, s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. "Mám za sebou hektický začátek roku a to zranění je potřeba doléčit," dodala Kvitová, jež po neúčasti v tomto týdnu na turnaji v Paříži, který loni vyhrála, klesne ve světovém žebříčku z druhého místa na třetí za Rusku Marii Šarapovovou.

Sezonu zahájila Kvitová triumfem s Tomášem Berdychem na Hopmanově poháru. Pak v Austrálii prošla v Sydney i na grandslamovém Australian Open do semifinále a po týmovém úspěchu ve Fed Cupu se v Londýně zúčastnila vyhlašování sportovních Oskarů. Na dalším turnaji by se měla představit v Dubaji od 20. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články