Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Češky načínají Fed Cup – Benešová bez trémy, Kvitová ve vítězných botách

Stuttgart – Obhájkyně titulu vstupují do prvního kola Fed Cupu s touhou zopakovat loňský velký úspěch, na německé půdě je však nečeká snadná bitva. Cestu za obhajobou zahájí ve Stuttgartu Iveta Benešová proti německé jedničce Sabině Lisické, poté na kurt nastoupí Julie Görgesová proti Petře Kvitové. Světová dvojka přirovnává utkání k finálovému klání v Rusku na sklonku minulého roku. Přímý přenos vysílá od 11:55 ČT4 a web sportzive.cz.

Fedcupové týmy Česka a Německa
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Po tříleté pauze nastoupí Benešová do fedcupové dvouhry bez bázně. Singl v soutěži družstev jí příliš nešel, vyhrála tři zápasy z dvanácti a po nezdarech se s reprezentací už loučila, ale minulostí se netrápí. Z Austrálie si přivezla formu a ve Stuttgartu se v sobotu pokusí zastavit tvrdě servírující Lisickou. "Mám z nominace radost. Statistiky nesleduju, budu se snažit hrát co nejlépe," řekla Benešová po losování. "Speciální trému kvůli Fed Cupu nemám. Před každým zápasem je člověk nervózní, to k tomu patří, ale já se na to těším."

Výhodou Benešové může být, že nebude favoritkou. Pod tlakem se ocitne Lisická, od níž se očekává úvodní bod. "Možná bude trošku nervózní, ale je otázkou, jestli to je pro mě lepší pozice. To se uvidí při utkání na kurtu," řekla Benešová. Věří, že si udržela formu z Austrálie. "Balon cítím pořád stejně, snad se to projeví."

Sabine Lisická a Iveta Benešová
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

S dvaadvacetiletou Lisickou hrála v minulosti dvakrát a bilance je nerozhodná 1:1. Oba zápasy se uskutečnily na rychlém povrchu, který je připraven i v Porsche Areně ve Stuttgartu. "Nemá slabiny," řekla mostecká rodačka o německé jedničce. Ví, že největší nebezpečí znamená servis Lisické. "Ránu rozhodně má, dává i dvoustovky. Budu se muset snažit servis trochu číst a být o krok napřed."

Kvitová vytáhne vítězné fedcupové boty

Česká jednička Kvitová přirovnává zápas s Německem k loňskému finále v Rusku. Ve Stuttgartu má český tým v osobě wimbledonské vítězky Kvitové silnou zbraň, ale na pozici dvojky je domácí výběr žebříčkově silnější stejně jako v Moskvě. "Kdyby tohle bylo finále, tak nikdo neřekne ani půl slova," řekla Kvitová po včerejším losu k zápasu s Němkami. "Můžeme to brát jako dost těžký zápas," uvedla druhá hráčka světa.

Julia Görgesová s Petrou Kvitovou
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Loni Kvitová vyhrála všech šest fedcupových dvouher a mohlo by se zdát, že body z jejích startů jsou jistotou. "Doma se čeká, že vyhraju úplně všechno, co budu hrát, ale jsem úplně v klidu. Nejsem na to sama, jsme tým a jako tým potřebujeme tři body a je jedno, kde je získá. Já moc ráda nějakým bodem přispěju," prohlásila.

V Austrálii, kde Kvitová na začátku sezony vyhrála Hopmanův pohár a postoupila do semifinále Australian Open, hrála s fialovými botami s nápisem "Petra". Na Fed Cup ale vytáhne "Peťule", boty s tímto nápisem, které měla v Moskvě, kde Češky vyhrály ve finále 3:2 a po 23 letech se radovaly z triumfu ve Fed Cupu. "Vítězné boty se nemění a ty australské se nehodí," poukázala Kvitová, že nebude hrát ve fialovém jako na turnajích, ale pro týmovou soutěž má červeno-modrou barevnou kombinaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články