Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rosol jen těsně unikl třem kanárům

Melbourne - Grandslamové Australian Open se v Open éře málem dočkalo premiérového výsledku třikrát 6:0. Tři kanáry si skoro odnesl český tenista Lukáš Rosol, který v utkání prvního kola v Melbourne prohrál s Němcem Philippem Petzschnerem a první game zápasu získal až za stavu 0:6, 0:6 a 0:4.

Philipp Petzschner
zdroj: AP

Petzschner porazil Rosola po boji na konci roku v české extralize, ale tentokrát české trojce nedal žádnou šanci. "Chtěl jsem mu dát tři kanáry, protože to možná byla životní příležitost," litoval Petzschner po zápase, že nezvítězil třikrát 6:0.

Zajímavé je, že Petzschnera trénuje Švéd Stefan Eriksson, který v roce 1987 dostal ve Wimbledonu tři kanáry od krajana Stefana Edberga. V Open éře, datované od roku 1968, dokázali bez ztráty gamu na grandslamech vyhrát už jen další čtyři hráči, mimo jiné Ivan Lendl na US Open 1987 a Karel Nováček na Roland Garros v témže roce.

"Nevím, co se se mnou dělo, v životě se mi to nestalo. Šlo to tak rychle, nedokázal jsem to zastavit," řekl zklamaný Rosol po své premiéře v hlavní soutěži Australian Open. U sítě pak český hráč po hodinu a 25 minut dlouhém utkání na dvorci číslo 21 soupeři pogratuloval se slovy, že hrál skvěle. "Já vím," odvětil mu Němec.

Na Australian Open měl ještě blíže než Petzschner k suverénní výhře Brit Andy Murray, který před pěti lety za stavu 6:0, 6:0 a 5:0 ztratil hru v duelu se Španělem Albertem Martinem. Murray dokázal vyhrát třikrát 6:0 loni v Davis Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články