Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hlaváčková s Hradeckou vyhrály v Aucklandu titul v deblu

Auckland (Nový Zéland) - České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká začaly sezonu titulem v Aucklandu ve čtyřhře. Vítězky loňského Roland Garros ve finále porazily německo-italskou dvojici Julia Görgesová, Flavia Pennettaová 6:7, 6:2, 10:7. Finálový zápas se kvůli dešti uskutečnil v hale. Hlaváčková s Hradeckou na Novém Zélandu získaly svůj šestý společný deblový titul. Šestadvacetiletá Hradecká rozšířila sbírku úspěchů na okruhu WTA na dvanáct triumfů ve čtyřhře, pětadvacetiletá Hlaváčková jich má na kontě o tři méně.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: ISIFA

Mečbol proměnila Hradecká volejem a zakřičela si. Hlaváčková se na kamarádku nechápavě podívala, jelikož netušila, že je konec. "Byla jsem zmatená a myslela si, že jen jdeme měnit strany a přitom Lucie zápas ukončila. Přišla jsem o okamžitou radost, ale nevadí," smála se Hlaváčková ve video rozhovoru na webu turnaje.

Vítězky si rozdělí jedenáct tisíc dolarů a navíc dostaly lahev vína. "Tu musíme vypít, je na cestu do Austrálie těžká," řekla Hradecká a za šéfku páru označila svoji kolegyni. "Já, to ne! Necítím se tak, ale proč ne," řekla Hlaváčková.

Italka Pennettaová se dnes měla v Aucklandu ještě představit ve finále dvouhry, její zápas s Číňankou Čeng Ťie byl však kvůli dešti odložen na neděli. Pokud se počasí nezlepší, jsou pořadatelé připraveni stejně jako v případě finále čtyřhry přesunout utkání do haly.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou se radují ze šestého společného titulu v sérii WTA. Vítěznou sérii začly v roce 2008 na turnaji v Praze, mezi další tituly si mohou zapsat například předloňský turnaj v Brisbane, Austrálii. V roce 2011 zvítězil český pár na grandslamovém Rolland Garros v Paříži, kde ve finále porazily sedmé nasazené Saniu Mirzaovou s Jelenou Vesninovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články