Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Clijstersová se před Australian Open zranila

Brisbane (Austrálie) – Bývalá světová jednička Kim Clijstersová nedohrála kvůli zranění kyčle dnešní semifinále turnaje v Brisbane, zápas se Slovenkou Danielou Hantuchovou skrečovala za stavu 7:6 a 1:3. Zdravotní potíže by mohly osmadvacetiletou belgickou tenistku připravit o obhajobu titulu na Australian Open, které začíná 16. ledna.

Kim Clijstersová a Daniela Hantuchová
zdroj: ČTK/AP

Zranění trápila Clijstersovou i v minulé sezoně, kdy odehrála jen osm turnajů. Nejprve měla v současnosti třináctá hráčka světa potíže s kotníkem, naposledy zase s břišními svaly, kvůli kterým téměř čtyři měsíce nehrála a na kurty se vrátila až při prosincové exhibici.

Osmadvacetiletá Hantuchová měla díky skreči Clijstersové usnadněný postup podruhé za sebou. Ke čtvrtfinále slovenská tenistka v Brisbane ani nenastoupila, protože před zápasem z turnaje kvůli zranění levého kotníku odstoupila její soupeřka Američanka Serena Williamsová.

O pátý titul v kariéře si Hantuchová zahraje s Estonkou Kaiou Kanepiovou, která vyřadila třetí nasazenou hráčku Francesku Schiavoneovou z Itálie 6:3 a 6:0.

Federer v Dauhá odstoupil kvůli zranění zad, skončil i Nadal

Šťastný zápas neprožil ani Roger Federer. Bývalý první tenista světa před dnešním semifinále v Dauhá s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou odstoupil kvůli zranění zad. "Dneska jsem necítil žádné zlepšení a nemyslím si, že teď je správný čas riskovat vážnější zranění. Mrzí mě to kvůli pořadatelům i fanouškům, ale zdraví je na prvním místě," uvedl Federer, který kvůli zdravotním potížím odstoupil z turnaje teprve podruhé v kariéře.

Federer je přesvědčen, že do prvního grandslamu sezony Australian Open, který startuje 16. ledna, se dá do pořádku. "Jsem optimista. Nejsem na tom dobře, ale není to zase tak špatné. Se zády jsem měl problémy už v minulosti a cítím, že s odpočinkem a léčbou se během pár dní dám do kupy," uvedl.

Třicetiletý Švýcar se zranil ve čtvrtečním čtvrtfinále, v němž po třísetové bitvě porazil Itala Andrease Seppiho 6:3, 5:7, 6:4 a prodloužil svou neporazitelnost na dvacet zápasů za sebou. Tsonga, který loni v Dauhá skončil v semifinále právě po prohře s trojnásobným švýcarským šampionem, si o titul zahraje s Gaelem Monfilsem, který v druhém semifinále porazil 6:3, 6:4 Španěla Rafaela Nadala. Bývalý první muž žebříčku nečekaně podlehl za půldruhé hodiny Monfilsovi, s nímž v předchozích devíti vzájemných duelech prohrál jen jedinkrát.

Lukáš Rosol
zdroj: isifa/EPA autor: Kerim Okten

Ve čtyřhře dosáhl na první titul v kariéře český tenista Lukáš Rosol. Daviscupový reprezentant spolu se Slovákem Filipem Poláškem porazili ve finále 6:3, 6:4 německou dvojici Philipp Kohlschreiber, Christopher Kas. Polášek získal osmý titul na okruhu ATP, přičemž sedmkrát měl české partnery. Před Rosolem byl třikrát úspěšný s Františkem Čermákem, dvakrát s Jaroslavem Levinským a jednou s Leošem Friedlem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články