Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová: Věřím, že se ještě budu zlepšovat

Praha – Petra Kvitová se může od středečního večera pyšnit titulem Sportovec roku 2011. A právem. Jednadvacetiletá hráčka letos vyhrála, co mohla. Vítězství slavila na Wimbledonu, ovládla Turnaj mistryň a český tým dovedla po 23 letech k vítězství ve Fed Cupu. "Jsem ráda, že jsem to zrovna já, která drží letos korunu," řekla.

Petra Kvitová
zdroj: ČT4

"Ani jsem nečekala, že to půjde tak dobře, budu mít tolik trofejí a budu na druhém místě světa. Bylo to překvapivé, ale všechno je poctivou prací a všemi věcmi okolo a já věřím, že se to bude pořád zvedat," uvedla Kvitová.

Žebříčkově se může zlepšit už pouze o jedno místo, čímž by se stala královnou tenisu, což z českých rodaček dokázala pouze Martina Navrátilová, idol Kvitové. "Je to sice pouze jedno místo, ale na to se nekoncentruji. Chci se dále tenisově zlepšovat a doufejme, že to skončí někde nahoře," usmála se svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Jejím nejsilnějším zážitkem z uplynulého roku byl triumf ve Wimbledonu. Na londýnské trávě vyhrála svůj první grandslamový titul. "Největší vzpomínkou je proměněný mečbol a sesunutí se na trávu," prozradila.

V roce 2012 bude v All England Clubu titul obhajovat a navíc se na stejném místě uskuteční i olympijský turnaj. Pro Kvitovou se tak může otevřít šance na medaili. "Bylo by to pěkné, ale bude to těžké. Budu to brát jako výzvu," řekla.

Kvitová se navíc den poté, co byla vyhlášena Sportovcem roku, stala poprvé i královnou tenisové ankety Zlatý kanár a ukončila vládu Tomáše Berdycha. Slavnostní ceremoniál se měl uskutečnit dnes v Přerově, ale kvůli státnímu smutku po úmrtí exprezidenta Václava Havla byl zrušen. Pořadatelé pouze oznámili výsledky a ocenění předají v náhradním termínu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články