Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tenisté Prostějova vyhráli pojedenácté extraligu

Prostějov – Tenisté Prostějova obhájili podle očekávání titul v tenisové extralize. Favorizovaný tým v dnešním finále porazil I. ČLTK Praha 5:2. Z triumfu se raduje i druhá hráčka světa Petra Kvitová, která sice nečekaně prohrála ve dvouhře, ale spolu s Lucií Šafářovou získaly rozhodující bod ve čtyřhře. Výběr Prostějova vyhrál domácí extraligu smíšených družstev počtvrté za sebou a pojedenácté v historii soutěže. Spolu s Kvitovou a Šafářovou se o něj letos zasloužili sedmý hráč světa Tomáš Berdych a zahraniční posily Fin Jarkko Nieminen, Ital Andreas Seppi, Němec Florian Mayer a Ukrajinec Sergej Stachovskij.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images autor: Lucas Dawson

"Je dobře, že se zase vyhrálo. Jsme prostě nejlepší!" smála se Šafářová po vítězné čtyřhře.

Favorizovaný Prostějov vyhrál podle předpokladů, ale finále mělo dvě překvapení. Prvním byla prohra wimbledonské vítězky Kvitové po boji s Lucií Hradeckou 7:6, 6:7 a 5:7. "Předváděly jsme docela slušný tenis. Zradil mě bohužel servis, ale Lucka hrála výborně. Mohla jsem mít lepší chvilky, ale hrajeme jako tým a doufám, že to ostatní vybojují," řekla Kvitová, která občas frustrovaně házela raketou. "Jsem totálně unavená, ale šťastná, že jsem uhrála bod pro tým," radovala se Hradecká.

Nečekaná byla i výhra Jana Hernycha (168. ATP), který sice ztratil s Italem Seppim, 38. hráčem světa, první set 0:6, ale zbylé vyhrál 6:4 a 6:4.

V úvodních dvouhrách bodovali za Prostějov Fin Jarkko Nieminen výhrou nad Janem Mertlem a Lucie Šafářová, která porazila Ivetu Benešovou, přičemž v první sadě odvrátila setbol. "V prvním setu jsme se přetahovaly o každý míč, po setbolu jsem začala lépe servírovat a zlomila to," oddechla si Šafářová.

Vedení na stranu Prostějova za stavu 2:2 strhl Florian Mayer výhrou nad Philippem Petzschnerem. Berdych pak odvrátil v první sadě také setbol a poradil si s Rakušanem Jürgenem Melzerem. "Začátek nebyl podle mých představ, ale jsem druhý den na kurtu a soupeř byl hodně nepříjemný," řekl Berdych.

Definitivu výhře Prostějova dala dámská čtyřhra, v které Šafářová s Kvitovou porazily deblistky Benešovou a Hradeckou 10:6 v super tie-breaku. "Hrály jsme po radě trenéra odzadu naše pecky a fungovalo to dobře," řekla Kvitová. Vítězný výběr vedle trofeje získal z čtyřmilionové dotace Česká spořitelna tenisové extraligy 2011 celkem 1,5 milionu, poražený finalista obdržel 800 tisíc.

Výsledky extraligy tenisových družstev

Prostějov - I. ČLTK Praha 5:2

Nieminen (Fin.) - Mertl 6:2, 7:6 (7:5), Šafářová - Benešová 7:6 (7:3), 6:3, Seppi (It.) - Hernych 6:0, 4:6, 4:6, Kvitová - Hradecká 7:6 (8:6), 6:7 (5:7), 5:7, Mayer - Petzschner (oba Něm.) 6:1, 7:6 (7:3), Berdych - Melzer (Rak.) 7:6 (7:5), 6:4, Kvitová, Šafářová - Benešová, Hradecká 6:4, 5:7, 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články