Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kapitán daviscupových šampionů Costa u týmu končí

Madrid - Kapitán daviscupových vítězů ze Španělska Albert Costa po třech letech opouští úspěšný tým. Bývalý tenista, vítěz French Open z roku 2002 a bronzový medailista ve čtyřhře z olympijských her v Sydney, se stane koordinátorem svazu pro všechny reprezentační výběry.

Costa byl jmenován kapitánem v prosinci 2008 a se španělskými tenisty v čele se světovou dvojkou Rafaelem Nadalem vybojoval dvakrát Davis Cup. Předloni po finálové výhře nad českým týmem, letos před deseti dny v Seville nad Argentinou.

"Po třech fantastických letech se těším na novou výzvu," oznámil šestatřicetiletý Costa. Kdo jej nahradí, zatím není jasné. Jeho novým úkolem bude řídit daviscupový a fedcupový tým i reprezentační výběr pro olympijské hry v Londýně.

Kdo jej nahradí, zatím není jasné, španělská média spekulují o jiných bývalých elitních hráčích Alexi Corretjovi a Carlosi Moyovi. Jeho nástupce však bude v příštím roce Nadala postrádat, protože ten už avizoval, že před týmovou soutěží dá přednost přípravě na londýnskou olympiádu.

Odchod od úspěšného týmu Costa naznačil už po vyhraném finále nad Argentinou. Ta má po prosincovém finále rovněž nového kapitána, neboť Tito Vázquez nedostal novou smlouvu a vystřídal ho Martín Jaite.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články