Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Španělsko chce popáté salátovou mísu, v cestě stojí Argentinci

Sevilla (Španělsko) - Španělští tenisté v čele s Rafaelem Nadalem jsou favority finále Davisova poháru. V domácí hale vybudované na atletickém stadionu v Seville a na oblíbené antuce jim v cestě za pátým ziskem salátové mísy stojí tým Argentiny. "Připravujeme se, jako kdybychom Davis Cup nikdy nevyhráli, jsme nažhavení," vyhlásil Fernando Verdasco. "Jsme na konci sezony unavení, vyčerpaní, ale tohle je finále naší oblíbené soutěže a necháme tam srdce," dodal David Ferrer. Dnešní dvouhry začnou ve 14:00, v sobotu je na programu čtyřhra, v níž by měli mít navrch Argentinci, a v neděli závěrečné dvouhry.Utkání odvysílá v přímých přenosech ČT4 a web sportživě.cz.

Ilustrační foto

Španělé naposledy vyhráli Davisův pohár v roce 2009 po jasné výhře nad českými tenisty v Barceloně. O rok dříve si přivezli salátovou mísu z Argentiny, kam přijeli bez Nadala jako outsideři. "Tenkrát to hodně bolelo, ale už je to dávno za námi. Poučili jsme se, vyzráli a máme šanci," řekl za Jihoameričany Juan Martín Del Potro.

Argentinci velmi touží po triumfu v Davisově poháru. Už třikrát se probojovali do finále, ale vždy odešli poraženi - v roce 2008 doma se Španělskem, o dva roky dříve prohráli v Rusku a v roce 1981 nestačili na USA s Johnem McEnroem. Zvláště by si výhru vychutnal David Nalbandian. Argentinský hráč už zažil finále v Rusku, kde vyhrál obě dvouhry, a jednou vyhrál i ve finále v roce 2008. "Konečně vyhrát by bylo úžasné. Davis Cup miluji, je to vzrušující soutěž," vyznal se Nalbandian.

Výhodou argentinských hráčů může být, že od konce října nehráli, odpočívali a zvykali si na antuku. "Hráči kvůli Davis Cupu odložili stranou vlastní ambice a změnili si plán turnajů, aby byli co nejlépe připraveni," řekl kapitán Tito Vázquez. Naopak Nadal s Ferrerem hráli minulý týden Turnaj mistrů na rychlém povrchu. "Španělé jsou velkými favority, ale Argentinci nejsou bez šance. Bude je případně stát hodně úsilí, aby to dokázali," řekl Švýcar Roger Federer.

Pro Španělsko hovoří i statistika domácích zápasů. Před svými fanoušky Nadal a spol. neprohráli dvacetkrát v řadě, Nadal má daviscupovou bilanci na antuce 14:0 a celkově 18:1 ve dvouhře, Ferrer na antuce vyhrál v DC jedenáctkrát. "Možná jsme favority, ale musíme to dokázat na kurtu," řekl španělský kapitán a bývalý hráč Albert Costa. "Argentina je nebezpečná, je třeba si dát pozor.

Los pořadí zápasů finále Davisova poháru 2011:

Pátek: 14:00 Nadal - Monaco, Ferrer - Del Potro,
Sobota: 16:00 López, Verdasco - Nalbandian, Schwank,
Neděle: 13:00 Nadal - Del Potro, Ferrer - Monaco.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články