Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ferrer smetl na Turnaji mistrů světovou jedničku Djokoviče

Londýn - Španělský tenista David Ferrer porazil na Turnaji mistrů světovou jedničku Novaka Djokoviče 6:3, 6:1. V Londýně si připsal na konto druhé vítězství bez ztráty setu a je prvním postupujícím ze skupině A do semifinále. Druhým semifinalistou z "áčka" bude buď Tomáš Berdych, nebo Djokovič, o čemž se rozhodne v pátek. Český tenista musí k udržení naděje porazit Ferrera, který hraje v Londýně výborně, a zároveň doufat, že Djokovič prohraje s krajanem Jankem Tipsarevičem, náhradníkem za zraněného Brita Andyho Murrayho.

David Ferrer
zdroj: ČTK/AP

Ferrer zdolal v pondělí Murrayho a šanci nedal ani unavenému Djokovičovi, letošnímu trojnásobnému grandslamovému vítězi. Srb si na konto při sedmdesáti vítězných zápasech připsal teprve pátou prohru v sezoně.

Djokovič v prvním setu ještě vedl 3:2, ale pak ztratil sedm her za sebou. Udělal 33 nevynucených chyb a jistě hrající Ferrer bezpečně kontroloval vývoj. "Nole byl asi trochu unavený, ale já hrál výborně a nedělal tolik chyb," řekl Španěl, který je žebříčku pátý.

Berdych v prvním dnešním utkání skupiny A vydřel výhru nad Tipsarevičem poté, co v rozhodujícím tie-breaku třetí sady odvrátil mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články