Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych začne Turnaj mistrů proti Djokovičovi

Londýn – Tenista Tomáš Berdych zahájí svou druhou účast na Turnaji mistrů proti nejtěžšímu možnému soupeři. V pondělí večer se v Londýně postaví proti světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska, letos jen čtyřikrát poraženému, kterému by ale chtěl vrátit všechny prohry za uplynulý rok. V závěru sezony však hraje Berdych v pohodě, vyhrál v Pekingu a na turnaji série Masters v Paříži, který byl generálkou na Turnaj mistrů, došel do semifinále. Ze zápasu přinese web sportživě.cz on-line textový přenos.

Tenista Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA

I loni vstupoval Berdych do Turnaje mistrů zápasem proti Djokovičovi a prohrál. Letos na Srba nevyzrál ani v jednom ze tří duelů, ale dva (v Cincinnati a v Dubaji) kvůli zranění nedohrál. "Budu se snažit udělat vše pro to, aby se mi to tady povedlo a vyhrál jsem já," prohlásil Berdych v Londýně. "Pokud ze sebe dostanu svůj nejlepší tenis, jsem schopen porazit každého," řekl Berdych, který letos porazil hráče elitní desítky čtyřikrát z jedenácti duelů. "Tyhle chlapíky jsem schopen porážet a tady se na nejvyšší úroveň pokusím dostat," dodal.

Šestadvacetiletý Berdych porazil Djokoviče v kariéře jen jednou z osmi zápasů. Loni uspěl v semifinále Wimbledonu, kde srbského protivníka jasně přehrál agresivní hrou a výborným podáním. "Servis bude základem úspěchu i tady, protože Djokovič má jeden z nejlepších returnů na světě. Nesmí (Berdych) na nic čekat a hrát svoji agresivní hru," řekl daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil. "Tomáš má formu, zatímco Djokovič působil po vynikající sezoně v posledních týdnech méně soustředěný a padla na něj únava. Tomáš má určitě šanci ho porazit," dodal Navrátil.

Djokoviče, letos vítěze deseti turnajů včetně grandslamových Australian Open, Wimbledonu a US Open, navíc sužovalo zraněné rameno, ale v Londýně trénoval normálně. "Podávám na sto procent, jsem na zápasy připraven. Bude to tvrdý úvodní zápas pro nás oba," řekl Djokovič směrem k utkání s českým tenistou. Berdych se zvláště na vstup do Turnaje mistrů soustředil nejvíce. První duel je důležitý pro psychiku a naladění hráče. "Hodně napoví začátek. Když prohraju, není to ztracené, to ne. Ale od prvního zápasu se bude vše odvíjet," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články