Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kvitovou čeká "černý kůň", Šafářovou ruská jednička

Moskva - Už bez bolesti hlavy rozehraje světová dvojka Petra Kvitová finále Fed Cupu proti Rusku. V dnešní úvodní dvouhře se vítězku Turnaje mistryň pokusí v Moskvě zaskočit sedmadvacátá hráčka žebříčku WTA Maria Kirilenková, která českou tenistku v dosavadních dvou vzájemných zápasech porazila, ale to Kvitovou nestraší.

Kvitová s Kirilenkovou
zdroj: ČTK/AP

"Možná na mne Kirilenkovou nasadili jako černého koně, ale je to už hodně dávno, co jsme spolu hrály," upozornila Kvitová po losování, že oba se zápasy uskutečnily již před třemi lety. Tehdy nejdříve podlehla Kirilenkové na trávě ve Wimbledonu a poté uhrála jen jednu hru v Torontu. "To bylo v Americe a tam mi to moc nejde, tak doufám, že tady to bude lepší," poznamenala.

Ze hry o tři roky starší Kirilenkové, která je aktuálně o dvacetpět míst níže v žebříčku, si Kvitová mnoho nepamatuje. "Jen, že hraje takové rychlé placky," pátrala v paměti rodačka z Fulneku a dodala, že vzpomínky na porážky už dávno vymazala.

Boj o titul začne v 11 hodin

Bitvu o titul rozehraje v Olympijské hale od 11 hodin. Fakt, že nastoupí na kurt jako první, Kvitové nevadí. "Bavili jsme se s Luckou (Šafářovou), že je úplně jedno, kdo začne. Nejdůležitější je za stavu 1:0 získat druhý bod," žertovala s českými novináři jednadvacetiletá tenistka, která letos vyhrála všech 19 zápasů v hale, z toho má čtyři výhry i ve fedcupových zápasech 1. kola a semifinále.

V Moskvě se svěřenkyně Davida Kotyzy rychle zotavuje z lehkého nachlazení, které si přivezla z Istanbulu, kde triumfovala na Turnaji mistryň. "Doktoři mě dávají rychle dohromady, opravdu se cítím líp. Už mě hlava nebolí, rýma se asi tak rychle nevyléčí, ale únava je pryč. Jsem připravena," ujistila Kvitová.

Ke druhé dvouhře nastoupí Lucie Šafářová proti Světlaně Kuzněcovové, která už s Ruskem slavila ve Fed Cupu tři tituly. "Světlana je velmi zkušená a umí hrát výborně. Poslední sezonu sice neměla tak dobrou jako předchozí, ale u ní člověk nikdy neví, kdy zahraje utkání na úrovni první pětky ze světového žebříčku," řekla.

Ve třech utkáních dokázala Šafářová porazit vítězku US Open 2004 a Roland Garros 2009 jen v roce 2007 v hale v Paříži. "Nebude to jednoduché, ale budu se snažit odvést maximum a vyhrát," uvedla 27. hráčka světa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články