Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych má i po nezdaru v Basileji blízko na Turnaj mistrů

Praha - Tenista Tomáš Berdych je blízko druhé účasti na Turnaji mistrů za sebou. Berdych sice skončil v Basileji záhy, ale nevedlo se ani jeho rivalům. První zápas nezvládli Mardy Fish z USA, Nicolas Almagro ze Španělska ani Janko Tipsarevič ze Srbska, kteří jsou na osmém až desátém místě v letošním pořadí, z něhož vzejde osmička účastníků Turnaje mistrů. Definitivně se rozhodne příští týden na turnaji série Masters v Paříži, ale naděje vítěze nedávného podniku v Pekingu je velká.

Tomáš Berdych
zdroj: Isifa autor: Adrian Bradshaw

Šestadvacetiletého Berdycha asi tento týden přeskočí Francouz Jo-Wilfried Tsonga a český tenista bude sedmý. Ve hře o zbylá tři volná místa jsou vedle zmíněných tenistů ještě Argentinec Juan Martín del Potro a Francouzi Gilles Simon a Gael Monfils.

Před Berdycha se může jeden z trojice Almagro, Tipsarevič a Simon po bojích v hale Bercy dostat pouze v případě triumfu (1000 bodů) a český tenista by musel zároveň brzy vypadnout. Finálová účast ani jednomu z nich nestačí. Stačit nebude ani Del Potrovi s Monfilsem, pokud se po Valencii nedostanou na hranici 2400 bodů, což jeden z nich nedokáže, protože na sebe případně narazí ve Španělsku již v semifinále.

Jistotu ale Berdych nemá. Vypadne-li v Paříži rychle, pro Tsongu a Fishe nemusí být těžké ho přeskočit. Když Del Potro udrží formu, mohl by Berdycha předčít, což by znamenalo, že na českého hráče zbude role náhradníka.

Berdych má za sebou vyrovnaný rok plný čtvrtfinálových účastí. Krok k postupu udělal titulem v Pekingu. "Teď už nám Turnaj mistrů neuteče, byla by to obrovská škoda," napsal poté jeho trenér Tomáš Krupa ve sloupku pro časopis Tennis Arena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články