Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Český duel: Berdych a Štěpánek proti sobě v Šanghaji

Šanghaj - Dva nejlepší čeští tenisté a daviscupoví kolegové Tomáš Berdych a Radek Štěpánek si na turnaji v Šanghaji zahrají po více než pěti letech proti sobě. Štěpánek postoupil na podniku série Masters přes domácího hráče Čang Ce do druhého kola, kam byl čerstvý vítěz z Pekingu Berdych jakožto turnajová šestka nasazen přímo.

Dvaatřicetiletý Štěpánek porazil v prvním kole 307. tenistu světa 6:3, 6:3. S o jedenáct let mladším soupeřem, jenž startoval díky divoké kartě od pořadatelů, sice jednou ztratil servis, za 68 minut však bezpečně postoupil.

S Berdychem se Štěpánek utká poprvé od února 2006, kdy ho ve dvou setech porazil v Marseille. O několik měsíců dříve ho v prvním vzájemném utkání tehdy dvacetiletý krajan vyřadil v semifinále turnaje Masters v Paříži, který následně vyhrál.

Oba čeští tenisté se dobře znají z působení v Davis Cupu, navíc v "generálce" na vzájemný zápas ještě absolvovali čtyřhru. V prvním kole prohráli 6:7, 6:4 a 7:10 s deblovými specialisty Erikem Butoracem z USA a Jeanem-Julienem Rojerem z Nizozemských Antil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články