Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Berdych porazil ve finále v Pekingu Chorvata Čiliče

Peking – Tenista Tomáš Berdych v dnešním finále v Pekingu vyhrál nad Chorvatem Marinem Čiličem po setech 3:6, 6:4 a 6:1. Český reprezentant tak ukončil dvouapůlroční čekání na turnajový titul, který naposledy získal v roce 2009 v Mnichově. Pekingským titulem si Berdych vylepšil pozici v boji o londýnský Turnaj mistrů. Z osmého místa se posunul na sedmé před Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, kterého vyřadil v semifinále, a ztrácí 15 bodů na šestého Mardyho Fishe z USA.   

Tomáš Berdych
zdroj: AP Photo autor: Andy Wong

"Od mého posledního titulu uplynulo hodně týdnů a měsíců, proto si tenhle úspěch budu velmi dobře pamatovat," usmíval se Berdych při slavnostním vyhlášení s obrovským zlatým pohárem v náruči. Ve finále uspěl Berdych po mnichovském triumfu na třetí pokus, loni prohrál rozhodující zápasy v Miami a ve Wimbledonu. "Říkal jsem si, že by mohlo platit do třetice všeho dobrého, a vyšlo to. Makal jsem tvrdě, abych toho dosáhl," řekl tenista.    

Berdych vstoupil do utkání hůře, při podání Čiliče nezískal dvakrát po sobě ani fiftýn a po sérii nevynucených chyb ztratil hned svůj první servis - 0:3. Český hráč se postupně zlepšoval, ale dva brejkboly nevyužil a první set už nezachránil.

Druhé dějství začal Berdych výborně jako jeho soupeř to první. Hravě si držel podání a po brejku ve druhém gamu odskočil do vedení 3:0. Jenomže v sedmé hře přišel po dalších chybách a tlaku Čiliče podruhé v utkání o podání. Za stavu 4:4 odvrátil český hráč další dva brejkboly a o dvě hry později proměnil bekhendem setbol.

"Měl jsem svoje šance. Zvláště na konci druhého setu při těch brejkbolech, ale Tomáš výborně podával jako celý týden a nedal mi šanci," uvedl Čilič. Ve třetím setu se Berdych dobře pohyboval a začal výborně returnovat. Podobně jako v semifinále s Tsongou hrál agresivně a dostával Čiliče pod tlak. Od stavu 1:1 získal pět her v řadě a po dvou hodinách hry zvedl vítězně ruce nad hlavu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články