Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Birnerová vypadla v Soulu v prvním kole

Soul - Tři dny po finálové účasti na turnaji v Taškentu nepřešla tenistka Eva Birnerová v Soulu ani první kolo. Se Španělkou Carlou Suárezovou dnes prohrála dvakrát 4:6. Postoupily naopak Iveta Benešová a Kristýna Plíšková.

Eva Birnerová
zdroj: protenis.cz autor: Lukáš Březina

Benešová uspěla po čtyřech prohrách za sebou. Soupeřce, která je v žebříčku o 11 míst za ní, sebrala v utkání servis sedmkrát z devíti možností. O účast ve čtvrtfinále bude osmadvacetiletá rodačka z Mostu hrát proti Galině Voskobojevové z Kazachstánu, kterou ve všech dosavadních čtyřech zápasech porazila. Naposledy se však utkaly před třemi lety. 

Kristýna Plíšková, šampionka loňské juniorky ve Wimbledonu, navázala na vydařené výsledky z kvalifikace a na úvod hlavní soutěže zdolala 6:1, 7:5 Nicole Rottmannovou z Rakouska, jež v kvalifikaci vyřadila její dvojče Karolínu. O třetí vítězství na okruhu WTA bude devatenáctiletá Češka hrát proti Španělce Marii José Martinezové. Před nimi prošla do druhého kola i Klára Zakopalová, která na turnaji v Soulu, hraném na tvrdém povrchu, obhajuje loňskou účast ve finále.

Výsledky tenisového turnaje v Soulu - 1. kolo

Benešová (ČR) - Jakimovová (Běl.) 6:3, 6:2

Suárezová (Šp.) - Birnerová (ČR) 6:4, 6:4

Kristýna Plíšková (ČR) - Rottmannová (Rak.) 6:1, 7:5

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články