Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Barbora Záhlavová-Strýcová vyhrála svůj první turnaj WTA

Quebec – Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vyhrála turnaj v kanadském Quebeku. Ve dvouhodinovém finále porazila přes úvodní zaváhání Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu 4:6, 6:1 a 6:0. Záhlavová-Strýcová tak dosáhla prvního vítězství na turnaji WTA v kariéře. Do finále postoupila podruhé, její premiérové vystoupení v rozhodujícím zápasu ale skončilo loni v Praze neúspěšně.

Ilustrační foto

Velmi složitý průběh měla v utkání Záhlavové-Strýcové s Erakovicovou první sada. Novozélanďanka nejprve připravila českou tenistku o podání a vedla 2:0. Záhlavová-Strýcová ale zabrala a skóre otočila na 3:2. V osmé hře však znovu ztratila podání a vyčerpávala se v dlouhých výměnách. Nakonec Erakovicová po 53 minutách první set získala.

Tím se ale vyčerpala. Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová se občas se vydala k síti nebo zkusila hru zkrátit těsně za síť. Dokázala tak Erakovicovou rozhodit a donutila ji chybovat. Novozélandská hráčka získala poslední bod, když srovnala na 1:1 ve druhé sadě.

Potom ovládla 75. žena žebříčku WTA Záhlavová-Strýcová jedenáct her za sebou a mohla se odebrat slavit. "Jsem tak šťastná, že jsem vyhrála svůj první turnaj, že nevím, co bych víc řekla," smála se vítězka po zápasu a raději předala mikrofon zpět moderátorovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články