Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Kdo do finále Davis Cupu? Rozhodnuto zatím není

Cordoba/Bělehrad – Semifinálové série tenisového Davis Cupu, do kterých nastoupili Španělé a Francouzi v Cordobě, resp. Srbové a Argentinci v Bělehradě, zatím nejsou rozhodnuty. Ačkoli Španělsko i Argentina nastupovaly do čtyřher za výhodného stavu 2:0, debly ovládli tenisté Francie a Srbska. Kdo letos postoupí do pohárového finále, se tak ukáže až v neděli.

Srbské vítězství
zdroj: ČT24

Přestože španělský daviscupový tým má k dispozici hned dvě singlové hvězdy z nejzářivějších, které v pátek jednoznačně dominovaly, ve čtyřhře byla jeho situace složitější. Rafael Nadal a David Ferrer měli volno, proti páru Michael Llodra a Jo-Wilfried Tsonga se postavili Feliciano Lopez a Fernando Verdasco – a odešli neslavně. Francouzský pár uchoval postupové naděje svého týmu, když soupeře porazil velmi jednoznačně 6:1, 6:2 a 6:0. Oběma hráčům se dařily brejky, Španěly proto z domácího hřiště postaveného v aréně pro býčí zápasy vyprovodili už po hodině a 39 minutách.

Španělsko má přesto velmi blízko k postupu. Do rozhodujících nedělních zápasů opět nastoupí Nadal s Ferrerem, kterým ve světovém žebříčku patří druhé a páté místo. Čelit by jim stejně jako v pátek měli Gilles Simon a Richard Gasquet, kteří se v žebříčku ATP pohybují ve druhé desítce.

Srbští tenisté, kteří Davis Cup loni vyhráli, se v domácím prostředí zatím museli obejít bez Novaka Djokoviče. Možná i proto se museli už dnes bát vyřazení, tomu ale zabránil suverénní výkon Viktora Troického a deblového specialisty Nenada Zimonjice v utkání s Juanem Ignaciem Chelou a Juanem Monacem. První set sice dospěl až k tie-breaku, další však už domácí pár vyhrál poměry 6:4 a 6:2.

Zda Srbsko obrátí nepříznivý vývoj semifinále, se ukáže v závěrečných dvouhrách, do kterých by už měl zasáhnout i Djokovič – v pátek absentující kvůli bolestem zad a žeber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články