Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Veselý prohrál ve finále juniorů US Open s Goldingem

New York - Osmnáctiletý tenista Jiří Veselý nedosáhl po triumfu na lednovém Australian Open na další juniorský grandslamový titul. Nejvýše nasazený hráč US Open dnes prohrál finále s Britem Oliverem Goldingem 7:5, 3:6 a 4:6. Rodák z Příbrami v New Yorku prošel do finále bez ztráty setu a proti nasazené třináctce směřoval k vítězství po vyhrané první sadě. Veselého častý deblový partner a kamarád ale dokázal výsledek otočit. Posledním Britem, který vyhrál juniorku na US Open, byl v roce 2004 současný čtvrtý hráč světa Andy Murray.

Jiří Veselý
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po vyhrané první sadě ztratil Veselý druhý set relativně rychle za třiatřicet minut. Rozhodující set rozhodl jediný brejk podání Veselého v koncovce. Veselý spolu s Goldingem hráli v kategorii juniorů poprvé v kariéře.

Před čtyřmi lety se utkali v kategorii ITF žáků v Příbrami a český hráč vyhrál. S Goldingem jinak pravidelně hrávají čtyřhru a loni vyhráli mládežnickou olympiádu v Singapuru. Jediným českým vítězem juniorky na US Open zůstává Dušan Lojda, který ve Flushing Meadows triumfoval v roce 2006. Mezi muži se ale zatím neprosadil.

Huberová a Raymondová vyhrály čtyřhru

Americké tenistky Liezel Huberová a Lisa Raymondová vyhrály na US Open čtyřhru. Čtvrtá nasazená dvojice porazila ve finálovém duelu americko-kazašský pár obhájkyň prvenství Vania Kingová, Jaroslava Švedovová po bezmála tříhodinové bitvě 4:6, 7:6 a 7:6. Raymondová získala deblový grandslamový titul už pošesté, Huberová má na kontě o jeden méně.

Obě už v minulosti vyhrály i US Open, pětatřicetiletá jihoafrická rodačka Huberová v roce 2008 po boku Cary Blackové ze Zimbabwe, ještě o tři roky starší Raymondová v New Yorku triumfovala s Australankami Rennae Stubsovou (2001) a Samanthou Stosurovou (2005).

První společný grandslamový titul jim vynesl prémii 420 tisíc dolarů, porážená dvojice obdrží polovinu. Všechny tři americké účastnice finále odehrály zápas v den desátého výročí útoku na Světové obchodní centrum s pamětní páskou na horní části dresu.

Mužskou čtyřhru už v sobotu vyhrál německo-rakouský pár Philipp Petzschner, Jürgen Melzer. Loňští wimbledonští vítězové porazili 6:2, 6:2 polskou dvojici Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články