Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wozniacká a Djokovič na úvod US Open nezaváhali

New York - Světové tenisové jedničky Caroline Wozniacká z Dánska a Srb Novak Djokovič postoupily bez problémů do druhého kola US Open. Nejlepší hráč sezony Djokovič dokonce strávil na kurtu míň času než jeho ženský protějšek, neboť mu zápas prvního kola Ir Conor Niland za nepříznivého stavu 0:6, 1:5 za 44 minut kvůli zdravotním problémům vzdal.

Caroline Wozniacká
zdroj: Getty Images Sport autor: Michael Regan

Letošní šampion Australian Open a Wimbledonu se tak vrátil na vítěznou vlnu, poté co v generálce na US Open vzdal ve finále v Cincinnati Andymu Murraymu a utrpěl teprve druhou porážku v sezoně. Cestu k 58. vítězství v 60. zápase měl dnes usnadněnou, neboť jeho soupeře, jenž se jako první Ir v historii probojoval do hlavní soutěže newyorského grandslamu, trápily potíže způsobené otravou jídlem. 

Jednadvacetiletá Wozniacká zahájila pouť za vysněným prvním grandslamovým titulem výhrou 6:3, 6:1 nad Španělkou Nurií Llagosteraovou. Během celých 80 minut měla Dánka, která v sobotu v New Havenu porazila ve finále Petru Cetkovskou, zápas plně pod kontrolou.

Do druhého kola prošly také nasazená čtyřka Viktoria Azarenková z Běloruska a pětka mužské dvouhry Španěl David Ferrer, i když ten prohrál v duelu s Rusem Igorem Andrejevem úvodní set.

Ve čtyřiadvaceti letech se dočkal vítězství v prvním grandslamovém utkání v kariéře syn slavného ukrajinského tyčkaře Sergej Bubka mladší. Po svém premiérovém úspěchu v kvalifikaci dnes postoupil do druhého kola po čtyřsetové výhře nad Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články