Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Cetkovská je v New Havenu v semifinále

New Haven - Česká tenistka Petra Cetkovská si v New Havenu zahraje semifinále. Ve čtvrtfinále porazila čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou z Francie dvakrát 7:5 a o první postup do finále na okruhu WTA v kariéře si zahraje se sedmou hráčkou světa Číňankou Li Na. Šestadvacetiletá Cetkovská, která do hlavní fáze turnaje v New Havenu prošla z kvalifikace, si s Bartoliovou poradila za hodinu a 46 minut. Stejně jako ostatní čtvrtfinálové zápasy byl i začátek jejího duelu se stejně starou Francouzkou kvůli dešti o několik hodin odložen.

"Už před týdnem v Cincinnati jsem hrála dobře. Prošla jsem kvalifikací a pak vypadla s Kuzněcovovou. Takže jsem trochu tušila, že by to tady mohlo být dobré. Tohle mě ale překvapilo," uvedla Cetkovská. Česká tenistka v obou setech prohrávala 4:5, vždy ale skóre otočila. "Koncovky jsou vždycky rozhodující, proto jsem se snažila maximálně se soustředit. Nechtěla jsem nic zkazit a dát jí body zadarmo," dodala.

Její další soupeřkou bude Li Na z Číny, se kterou Cetkovská dosud hrála jen jednou. V roce 2009 v Monterrey prohrála 3:6 a 4:6. "Těším se. Můžu si vyzkoušet, jak moje hra obstojí v zápase s tak dobrou tenistkou," prohlásila.

Ve čtvrtfinále uspěla také světová jednička Caroline Wozniacká. Dánská tenistka porazila Christinu McHaleovou 7:5, 6:3 a oplatila americké soupeřce týden staré vyřazení z turnaje v Cincinnati. "Byl to jiný zápas, hrála jsem dobře. A myslím, že i Christina hrála lépe," uvedla Wozniacká, která může získat čtvrtý titul v New Havenu za sebou. V semifinále se utká s Italkou Franceskou Schiavoneovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články