Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cetkovská postoupila v New Havenu přes Radwaňskou

New Haven (USA) - Česká tenistka Petra Cetkovská postoupila na turnaji v New Havenu do čtvrtfinále. Pátou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou porazila 6:4, 5:7, 6:3 a zvítězila tak i v třetím vzájemném utkání, pokaždé na jiném povrchu. O semifinále v New Havenu si šestadvacetiletá Cetkovská může zahrát s krajankou Klárou Zakopalovou. Ta dnes nastoupí proti turnajové čtyřce Marion Bartoliové z Francie.

Petra Cetkovská
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Nad Radwaňskou Cetkovská poprvé vyhrála před šesti lety na antuce v Gdyni, druhý úspěch pak zaznamenala letos ve Wimbledonu. Třebaže byla v té době v žebříčku o 70 míst níž než její polská protivnice, po třísetovém vítězství nečekaně postoupila do třetího kola.

V New Havenu, kde úterní program turnaje narušilo zemětřesení, česká hráčka směřovala k rychlejší výhře, ale v druhé sadě neudržela vedení 3:1. "Bylo to pak psychicky docela náročné, protože jsem byla jednak unavená a jednak sama ze sebe frustrovaná," citovala ji agentura AP. "Ale bojovala jsem dál a zkoušela hrát to, co fungovalo v prvním setu," dodala vítězka. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články