Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štěpánek si ve Washingtonu zahraje o titul

Washington – Tenista Radek Štěpánek si po roce a půl zahraje o turnajový titul. Na svém oblíbeném tvrdém povrchu ve Washingtonu vyřadil v semifinále domácího Donalda Younga dvakrát 6:3. Jeho finálovým soupeřem bude nejvýše nasazený Gael Monfils z Francie. Sedmý hráč světa porazil v semifinále turnajovou jedenáctku Johna Isnera po bitvě 6:4, 3:6 a 7:6, v tie-breaku přitom odvrátil proti Američanovi mečbol. Dvaatřicetiletý Štěpánek se bude pokoušet vylepšit vzájemnou bilanci, o osm let mladší Francouz jej ze sedmi dosavadních duelů pětkrát porazil.

Dvaatřicetiletý Štěpánek na betonu získal všechny čtyři své dosavadní trofeje ve dvouhře a po pátém vítězství na turnaji ve Washingtonu ho dělí už jen poslední krok od toho, aby se poprvé od loňského ledna znovu zapsal mezi turnajové vítěze. Naposledy se mu to povedlo v australském Brisbane.

V semifinále s rovněž nenasazeným Youngem se znovu mohl opřít o servis, který ani jednou neztratil. Proměnil naopak tři ze čtyř brejků a celkem si připsal 61 vítězných úderů. Postup slavil po hodině a 18 minutách.

Štěpánek se ve Washingtonu soustředí už pouze na dvouhru, protože s Němcem Tommym Haasem nenastoupili do semifinále debla. Do finále tak prošel bez boje švédsko-rumunský pár Robert Lindstedt, Horia Tecau.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články