Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Serena Williamsová skončila na raketě Bartoliové

Londýn - Americká tenistka Serena Williamsová neobhájí titul ve Wimbledonu. Bývalá světová jednička, která se na kurty vrátila po dlouhém zranění jen týden před turnajem, dnes prohrála na londýnské trávě v osmifinále s Francouzkou Marion Bartoliovou 3:6, 6:7. S turnajem se rovněž rozloučily její starší sestra Venus po prohře s Cvetanou Pironkovovou i první hráčka světa Caroline Wozniacká z Dánska, kterou vyřadila Slovenka Dominika Cibulková.

Serena Williamsová, která nehrála kvůli pořezané noze a následné plicní embolii skoro rok, využila v utkání jen jeden z pěti brejkbolů. Sama naopak prohrála podání dvakrát. Bartoliová, vítězka z Eastbourne a letošní semifinalistka Roland Garros, potvrdila formu a většinu zápasu americkou tenistku přehrávala.

Čtyřnásobná vítězka Wimbledonu Williamsová se snažila bojovat, ve druhé sadě odvrátila postupně pět mečbolů. Bartoliová ale zápas ukončila při šestém mečbolu výborným servisem, který nedokázala soupeřka vrátit. "Nepřijela jsem sem prohrát, ale přes vyřazení jsem ráda, že jsem tady vyhrála pár zápasů a vím, že se můžu zlepšovat. Nejde o žádnou katastrofu," uvedla Serena Williamsová na tiskové konferenci a pochválila Francouzku: "Hrála výborně."

Cibulková, na grandslamu nejlépe semifinalistka Roland Garros z roku 2009, se ve Wimbledonu dostala poprvé do čtvrtfinále. Dánskou favoritku porazila po velkém boji 1:6, 7:6 a 7:5 a překazila jí další pokus o získání prvního grandslamového titulu.

Další favorité nezaváhali. Ve dvouhře žen jsou ve čtvrtfinále Ruska Maria Šarapovová i Běloruska Viktoria Azarenková. Ve dvouhře mužů dělá domácím fanouškům dál radost Andy Murray a největším překvapením je čtvrtfinálová účast Australana Bernarda Tomice, který postoupil do soutěže z kvalifikace.

Čtvrtfinále si zahraje i kvalifikant Tomic

Rodák z Německa Tomic je prvním hráčem po jedenácti letech, který se z kvalifikace dostal až do čtvrtfinále. Naposledy to dokázal Bělorus Vladimir Volčkov v roce 2000. Tomic je navíc prvním osmnáctiletým čtvrtfinalistou na londýnské trávě po Borisi Beckerovi, který hrál mezi osmičkou nejlepších v tomto věku v roce 1986. "Na tohle jsem ani nepomyslel. Hraju druhý týden Wimbledonu a jsem navíc ve čtvrtfinále, to je úžasné," řekl Tomic, jehož příštím soupeřem bude druhý hráč světa Srb Novak Djokovič, který porazil Francouze Michaela Llodru třikrát 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články