Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Serena spílá organizátorům. Ráda by hrála na centrkurtu

Londýn – Sestry Williamsovy kritizují pořadatele turnaje ve Wimbledonu. Důvodem má být údajná nepřízeň pořadatelů, kteří vítězky osmi z posledních deseti singlových titulů neustále posílají hrát na neoblíbený kurt číslo dvě. Přestavěný dvorec leží v nejvzdálenějším rohu All England Clubu. Ačkoli má k dispozici 4 000 míst, je to o 10 000 sedaček méně, než nabízí centrální kurt.

"Pořád mě a Venus posílají na kurt číslo 2," uvedla mladší z obou sester Williamsových Serena po výhře nad Simonou Halepovou. "Dali mě a sestru Venus z nějakého důvodu na dvojku. Nerozumím tomu. Přitom dohromady máme víc titulů než Nadal a Djokovič. Dokonce jsme víckrát vyhrály i čtyřhru," soptila Američanka. "Ale je tam nikdy nepošlou."

Pořadatalé tenisového Wimbledonu ovšem popírají, že by jakkoliv obě sestry při nasazování zápasů na kurty znevýhodňovali. "Systém plánování zápasů je velice složitý a žádný z hráčů v něm nemá speciální výhody. Ale jsem si jistý, že i diváci na kurtu 2 si užívají, když mohou vidět hrát úřadující šampionku," uvedl mluvčí All England Clubu.

Sereny se naopak zastal šéf ženského okruhu WTA Stacey Allaster: "Serena Williamsová je čtyřnásobnou vítězkou dvouhry Wimbledonu, obhájkyně loňského prvenství a majitelka třinácti grandslamových titulů v singlu. Rozumím jejímu zklamání."

Při výstavbě v roce 2009 se původní kurt číslo 2 přesunul do jiné části All England Clubu. Zle tu dopadli v minulosti kromě sester Williamsových také například Connors, McEnroe či Sampras. Ten zde dokonce sehrál svůj poslední zápas ve Wimbledonu.

Zdroj
ČT24, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články