Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Kvitová i Štěpánek postoupili v Eastbourne do druhého kola

Eastbourne (Británie) - Česká tenistka Petra Kvitová na úvod turnaje v Eastbourne porazila Anastasiju Sevastovovou z Lotyšska 5:7, 6:1 a 6:3. Turnajová pětka Kvitová i kvůli pěti dvojchybám nezvládla první set, přestože vedla 4:2. V následujících dvou sadách ale povolila soupeřce uhrát jen čtyři gamy a zápas po hodině a 52 minutách ukončila.

První kolo na trávě zvládl také Radek Štěpánek, který si poradil se 723. hráčem světa Colinem Flemingem z Británie 6:3 a 6:4.

Úspěšný návrat na kurty po čtyřměsíční pauze má za sebou bývalá světová jednička Venus Williamsová. Třicetiletá Američanka, která nehrála kvůli zranění kyčle od lednového Australian Open, si v prvním kole poradila s osmou nasazenou Andreou Petkovicovou z Německa 7:5, 5:7 a 6:3.

"Mám velkou radost, že jsem vyhrála. Být zdravá je pro mě další vítězství, a pokud to tak půjde dál, vím, že budu s každým zápasem lepší a lepší," řekla Williamsová. "Po takové pauze to byl boj o každý bod, navíc proti někomu, kdo za poslední rok hrál opravdu skvěle," dodala.

Na trávě v Eastbourne se po téměř roční pauze chystá k návratu i mladší ze sester Williamsových Serena. Devětadvacetiletá vítězka třinácti grandslamů kvůli zdravotním potížím nehrála od loňského Wimbledonu. Krátce po turnaji si totiž pořezala nohu, musela na operaci a posléze měla i potíže s plicní embolií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články