Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych odvrátil tři mečboly a vyřazení v Halle

Halle (Německo) - Tři mečboly odvrátil Tomáš Berdych proti Belgičanovi Rubenu Bemelmansovi a postoupil na turnaji v Halle do druhého kola. Přípravu na slavný Wimbledon, kde bude za dva týdny obhajovat loňskou účast ve finále, zahájil český tenista úpornou bitvou, v níž byl velmi blízko dalšímu vyřazení hned v prvním kole se soupeřem z kvalifikace. Ve středu odpoledne bude světová sedmička hrát o čtvrtfinále s krajanem Janem Hernychem.

Na antukovém Roland Garros zaskočil českou jedničku před 13 dny hned na úvod Francouz Stéphan Robert, dnes měl podobné překvapení na dosah Bemelmans, 169. tenista světového žebříčku, hrající levou rukou. Proti českému šampionovi turnaje v Halle z roku 2007 vyhrál první set 7:5 a v tie-breaku druhého měl tři mečboly. Berdych však všechny odvrátil a rozhodující sadu získal 6:4.

"Pořád jsem věřil, že můžu vyhrát, jinak by to nešlo. Rozhodly zkušenosti," řekl Berdych. Český hráč před turnajem trénoval ve vypůjčených věcech od krajana Martina Štěpánka, který koučuje Chorvata Ivana Dodiga, protože jeho ztracený kufr dorazil až v pondělí. "Teď už může být jenom lépe," smál se Berdych.

Při prvním odvráceném mečbolu přitom muselo Berdychův míč na lajnu potvrdit až jestřábí oko. Při druhém donutil soupeře výpadem k síti chybovat a při třetím si pomohl razantním servisem a následným přesným forhendem. K vydřenému vítězství po dvou a čtvrt hodinách si Berdych pomohl deseti esy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články