Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hlaváčková s Hradeckou mají první grandslamový titul

Paříž – České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká vyhrály čtyřhru na Roland Garros a získaly první grandslamový titul. Na pařížské antuce dnes ve finále porazily 6:4 a 6:3 indicko-ruský pár Sania Mirzaová, Jelena Vesninová. Hlaváčková s Hradeckou spolu vyhrály pátý turnaj a zdaleka svůj nejcennější. Na své nečekané cestě za celkovým triumfem například vyřadily favorizovanější českou dvojici Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová a druhé nasazené duo Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková.

"Čeho jsme teď dosáhly, to mi asi dojde, až přijde večer a budu chtít usnout, ale určitě je to úplně neuvěřitelný úspěch," řekla Hradecká Radiožurnálu. "Je to moc příjemný pocit a myslím, že si to strašně zasloužíme," řekla Hlaváčková.

Český pár navázal na 11 let staré pařížské vítězství Jany Novotné se Švýcarkou Martinou Hingisovou. Ryze český pár získal titul na jediném antukovém grandslamu dosud naposledy v roce 1990, kdy Novotná hrála spolu s Helenou Sukovou. "V téhle společnosti se cítím určitě moc dobře," přitakala Hlaváčková.

Hlaváčková si dá trofej na grandslamovou poličku

Hlaváčková má jasno, kam si doma vítěznou trofej vystaví. Loni dostala od kamarádů k narozeninám poličku na grandslamové vavříny. "Smála jsem se jim a ironicky říkala, že dobrý, ale teď ji natluču na zeď a dám tam tu trofej," smála se plzeňská rodačka. "Já takovou poličku nemám, ale do nového baráčku půjde," řekla Hradecká.

Hradecká, 45. hráčka světa ve dvouhře, zamíří v pondělí s trenérem Jiřím Fenclem autem na chvilku domů do Prahy. Hlaváčková jede rovnou do Anglie. "Škoda, všichni kamarádi mě budou proklínat, že to nemohou oslavit," vtipkovala tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články