Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Den obratů v Paříži – postupují Murray i Schiavoneová

Paříž - Britský tenista Andy Murray odvrátil na French Open hrozbu vyřazení a postoupil do čtvrtfinále. Čtvrtý nasazený hráč už se Srbem Viktorem Troickým prohrával v páté sadě 3:5 a 0:30, ale soupeř už další bod nepřidal a favorit vyhrál 4:6, 4:6, 6:3, 6:2 a 7:5. Velký obrat předvedla i obhájkyně titulu Italka Francesca Schiavoneová, která prohrávala s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou 1:6 a 1:4, přesto nakonec postoupila do semifinále.  Švýcarský tenista Roger Federer zvítězil ve čtvrtfinále nad domácím Gaelem Monfilsem 6:4, 6:3, 7:6 a i v pátém utkání na letošním Roland Garros neztratil ani set. Nyní ho čeká semifinálová bitva s Novakem Djokovičem, v níž se bude snažit ukončit Srbovu letošní neporazitelnost.

Monfils měl za sebou těžkou osmifinálovou bitvu se Španělem Ferrerem, zpočátku však sváděl s Federerem vyrovnanou bitvu. V druhé sadě však už měl Švýcar výraznou převahu, k čemuž mu pomáhala i Monfilsova nepřesná hra. V třetí sadě se sice Francouz vzchopil a dovedl zápas do tie-breaku, v něm však rychle prohrával 1:6 a Federer třetí mečbol proměnil. Na French Open tak Monfilse vyřadil již potřetí.

Osmifinále mezi Murraym a Troickým se hrálo v Paříži dva dny a skoro čtyři hodiny. Zápas začal v pondělí, ale musel být za stavu 2:2 kvůli tmě přerušen. V rozhodující sadě získal první brejk Troicki. Šestá hra přitom začala nepříjemností, protože Srbovi při smeči skoro vběhl pod nohy sběrač, který si myslel, že výměna skončila. Trocki pak vedl 5:3 a při svém podání 30:0, ale k mečbolu se už nedostal. Murray se nastartoval vítězným forhendem a ziskem celkem pěti her v řadě duel otočil.

Dvojnásobný finalista Australian Open Murray si na Roland Garros postupem do čtvrtfinále vyrovnal maximum, do čtvrtfinále se dostal i v roce 2009. Jeho soupeřem o postup do semifinále bude Juan Ignacio Chela z Argentiny.

Pavljučenková ztratila vyhraný zápas

Devatenáctiletá Pavljučenkovová byla velmi blízko premiérové účasti v semifinále grandslamu, ale dobře rozehraný zápas se Schiavoneovou nedokázala dotáhnout do úspěšného konce. Pátá nasazená Italka uhrála jen dva z úvodních dvanácti setů, pak se však vzpamatovala a duel otočila. Světová patnáctka Pavljučenkovová přitom prožívala na French Open životní turnaj, když vyřadila i světovou trojku a krajanku Věru Zvonarevovou. Na bojovnost Schiavoneové však už nestačila.

Schiavoneová se v semifinále střetne s domácí hráčkou Marion Bartoliovou, která ve čtvrtfinále zdolala vítězku French Open z roku 2009 Rusku Světlanu Kuzněcovovou 7:6 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články