Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová je v osmifinále Roland Garros, Rosol vypadl

Paříž - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do osmifinále grandslamového Roland Garros. Turnajová i světová devítka si ve třetím kole na pařížské antuce poradila s Vaniou Kingovou z USA ve dvou setech 6:4 a 6:2. Rosol, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, Chelovi podlehl po setech 2:6, 4:6, 6:3 a 6:7. Postup do třetího kola je však pro pětadvacetiletého Čecha grandslamovým maximem. Dosud startoval jen loni na US Open, kde nezvládl první zápas.

Jednadvacetiletá Kvitová postupem do čtvrtého kola vyrovnala své maximum na Roland Garros, osmifinále si zde zahrála rovněž v roce 2008. O účast ve čtvrtfinále bude svěřenkyně Davida Kotyzy v pondělí hrát s šestou nasazenou Li Na z Číny. 

Do utkání s Kingovou vlétla Kvitová jako uragán a rychle vedla 3:0, jenomže pak se při podání projevilo její bolavé rameno. Češka dvakrát o servis přišla a set Kingové, loňské dvojnásobné grandslamové vítězce čtyřhry, vzala až po 37 minutách.

V oranžovém hrající Kvitová začala druhý set ziskem soupeřčina podání, 115. tenistka žebříčku ale Kvitové výhodu brejku hned sebrala. Díky výbornému returnu ale česká hráčka dál ničila servis Američanky. Od stavu 1:1 získala čtyři hry za sebou a rozhodla o postupu. Kingová nikdy neporazila hráčku z Top 10 a nepovedlo se jí to ani proti české hvězdě.

S Li Na se Kvitová utká podruhé v kariéře. První vzájemný souboj zvládla, začátkem května Číňanku porazila relativně hladce v semifinále v Madridu. Kvitová si výhrou nad Kingovou vylepšila letošní zápasovou bilanci na 32 výher při pouhých šesti porážkách. Na antuce prohrála letos jednou ze čtrnácti zápasů.

Sérii neporazitelnosti prodloužil také druhý hráč světa Novak Djokovič. V duelu třetího kola, který byl v pátek přerušen kvůli tmě za stavu 1:1 na sety, porazil Argentince Juana Martína Del Potra 6:3, 3:6, 6:3, 6:2. Vyhrál tak i 40. zápas v roce a dvě vítězství ho dělí od vyrovnání nejlepšího vstupu do sezony. Rekord patří Johnu McEnroeovi, který v úvodu roku 1984 vyhrál 42 zápasů za sebou.

Djokovič navíc v součtu s minulou sezonou neprohrál už 42 zápasů za sebou. V historické tabulce se posunul k McEnroeovi na třetí místo, lepší už je pouze Ivan Lendl (44 výher) a rekord drží s 46 triumfy v řadě Guillermo Vilas.

Novak Djokovič
zdroj: AP Photo autor: Rob Griffith
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články