Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Světová jednička Wozniacká vypadla s Hantuchovou

Paříž - Světová tenisová jednička Caroline Wozniacká z Dánska nečekaně vypadla na Roland Garros v třetím kole. Se Slovenkou Danielou Hantuchovou prohrála 1:6 a 3:6. Dvacetiletá Dánka tak i po Paříži bude stále vyhlížet svůj první grandslamový titul. Jejím maximem je finále US Open z roku 2009, na francouzské antuce došla nejdál loni do čtvrtfinále. "Hrála dnes velmi, velmi dobře. Byla prostě příliš dobrá," řekla Wozniacká na adresu slovenské soupeřky, která nad ní dosud nikdy nevyhrála ani set. Grandslamová bilance prý dánskou tenistku neznepokojuje. "Jediný tlak, který cítím, je ten, který vytvářím já sama na sebe. Abych dávala do každého zápasu všechno a abych vyhrávala, protože porážky nemám ráda," dodala.

Osmadvacátá nasazená Hantuchová, někdejší pátá hráčka světového žebříčku, po jednoznačném prvním setu vedla v druhém dějství už 4:0. Teprve potom se Wozniacká na čas rozehrála a snížila na 3:4, jenže její pátý ztracený servis pak zápas definitivně rozhodl. V utkání si připsala pouhých osm vítězných úderů.

"Hrála jsem přesně to, co jsem měla. S koučem jsme to před zápasem podrobně probírali. Byla jsem opravdu ráda, že se mi s drobnými výjimkami dařilo předvádět svoji hru. Samozřejmě, že s výsledkem jsem velmi spokojená," prohlásila Hantuchová.

Den před Wozniackou, která přitom v sobotu vyhrála antukovou generálku v Bruselu, se s turnajem rozloučila také druhá hráčka světa Kim Clijstersová. Belgická favoritka v druhém kole nevyužila dva mečboly a prohrála s nizozemskou tenistkou Arantxou Rusovou. Aby se dvě nejvýše nasazené tenistky nedostaly do grandslamového osmifinále, to se v tzv. "open éře", tedy od roku 1968, ještě nikdy nestalo.

Vedle Hantuchové postoupila do osmifinále Roland Garros také obhájkyně titulu Francesca Schiavoneová.

Zápas třetího kola italské tenistce usnadnila Číňanka Šuaj Pcheng, která za stavu 6:3 a 1:2 pro soupeřku dnešní utkání skrečovala. Schiavoneová v první sadě prohrávala 1:3, výsledek ale dokázala otočit, a ani úvod druhého setu jí nevyšel. První game pro sebe získala Šuaj Pcheng, která si pak nechala změřit tlak.

Při prohlídce se viditelně vyčerpaná čínská hráčka dokonce rozbrečela, přesto vzápětí sebrala soupeřce podání a dostala se do vedení 2:0. Následující game získala Schiavoneová a Šuaj Pcheng zápas skrečovala.

S pařížským grandslamem se naopak rozloučila loňská finalistka Samantha Stosurová. Osmá nasazená Australanka nestačila i kvůli 35 nevynuceným chybám na Gisele Dulkovou z Argentiny, které podlehla 4:6, 6:1 a 3:6.

Do osmifinále prošel posedmé za sebou bývalý první hráč svět Roger Federer. Švýcarský vítěz Roland Garros z roku 2009 si ve třetím kole poradil se Srbem Jankem Tipsarevičem 6:1, 6:4, 6:3 a na turnaji neztratil ještě ani set.

Srbský tenista Novak Djokovič a jeho argentinský soupeř Juan Martín Del Potro své utkání třetího kola zatím nedohráli. Poté, co Del Potro vyhrál druhou sadu a vyrovnal na 1:1, rozhodčí jejich zápas přerušil kvůli tmě a další sety odložil na sobotu. Druhý nasazený Djokovič by postupem do osmifinále prodloužil sérii neporazitelnosti v letošní sezoně na 40 zápasů.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články