Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Také Šafářová na Roland Garros už dohrála

Paříž - Tenistka Lucie Šafářová skončila na Roland Garros ve druhém kole. Česká hráčka nadějně rozehrála souboj s turnajovou sedmnáctkou Julií Görgesovou, vedla 6:2 a 4:2, ale nakonec Němce podlehla 6:2, 5:7 a 2:6. O postup do třetího kola budou z českých zástupců ještě ve čtvrtek bojovat turnajová devítka Petra Kvitová, Lucie Hradecká a mezi muži Lukáš Rosol.

"Vždycky je člověk smutný, když je takhle blízko vítězství, ale nemyslím si, že jsem udělala v utkání něco špatně. Hrála jsem pořád stejně, snažila se držet stejnou taktiku a hrát i podávat hodně přes bekhend. Ona pak začala výborně servírovat, chytla se, začala hrát výborně a já tahala za kratší konec," řekla Radiožurnálu Šafářová, které v hledišti fandil vedle přítele Tomáše Berdycha i hokejista Jaromír Jágr.

Levou rukou hrající Šafářová bojovala s Görgesovou dvě hodiny a minutu. Po zisku první sady vedla ve druhé 4:2, ale brejk neudržela a ve dvanácté hře při setbolu soupeřky udělala dvojchybu. Görgesová se v prvním setu vůbec nepoznávala. "To nebyl výkon hodný grandslamu. Na kurtu jsem se ptala, co tady vlastně dělám?" řekla světová devatenáctka. K obratu jí pomohlo, že nahlédla do svého sešitu s nápovědou, jak vyzrát na soupeřky. "Mám tam napsáno, jak hrát, a důležité věci mám zvýrazněné," prozradila německá tenistka.

Maximem čtyřiadvacetileté Šafářové, aktuálně 37. hráčky dvouhry WTA, tak na Roland Garros zůstane postup do čtvrtého kola v roce 2007.

Rychle prošel do třetího kola třetí nasazený Roger Federer. Švýcar nedal šanci domácímu Maximu Teixeirovi a povolil mu uhrát pouhých pět gamů. Naopak světová jednička Dánka Caroline Wozniacká měla až nečekaně mnoho problémů s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou a na dvousetovou výhru se hodně nadřela.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články