Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Djoker porazil Wawrinku a blíží se k tenisovému trůnu

Řím - Srb Novak Djokovič udělal další krok k převzetí tenisové nadvlády. Na antukovém turnaji v Římě si ve středu v noci poradil se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a splnil povinnost postupem do čtvrtfinále. Pokud se mu podaří neztratit v Římě letošní neporazitelnost, získat titul a zároveň světová jednička Španěl Rafael Nadal neprojde do semifinále, Djokovič ho vystřídá na trůnu. O semifinále se v italské metropoli bude prát i Tomáš Berdych, jehož od 15:30 čeká duel s Francouzem Richardem Gasquetem.

Třiadvacetiletý Srb si ve středu prodloužil vítěznou sérii v sezoně už o 34. zápas a k vyrovnání rekordu Johna McEnroea z úvodu roku 1984 mu chybí ještě osm. Wawrinka měl proti němu čtyři brejky v prvním setu, ale neproměnil je, naopak Djokovič první šanci prolomit soupeřův servis využil a získal první set 6:4. Ve druhém se rychle dostal do vedení 5:0 a bylo po zápase (6:1).

K tomu, aby vystřídal Nadala v čele světového žebříčku, potřebuje nyní pomoc Chorvata Maria Čiliče, čtvrtfinálového soupeře španělské jedničky. Nadal navíc přiznal, že má v Římě zdravotní problémy. "Měl jsem v noci horečku a rozhodl jsem se na poslední chvíli, že na kurt půjdu," řekl po výhře 6:4, 6:2 nad krajanem Felicianem Lópezem pětinásobný vítěz turnaje v Římě za posledních šest let.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články