Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych se v Římě probojoval do čtvrtfinále

Řím - Tenista Tomáš Berdych si zahraje čtvrtfinále turnaje série Masters v Římě. Ve 3. kole vyřadil Fina Jarkko Nieminena po setech 6:2, 6:7 a 6:2. Postupem do čtvrtfinále vyrovnal svůj dosud nejlepší římský výsledek. Soupeřem Berdycha ve čtvrtfinále tenisového turnaje v Římě bude Richard Gasquet, který ve 3. kole zdolal bývalou jedničku Rogera Federera. Světové jedničce Rafaelu Nadalovi chybí ještě jedno vítězství na turnaji v Římě, aby zůstal minimálně další týden na tenisovém trůnu.

Berdychovi se utkání s Nieminenem zkomplikovalo ve druhém setu, kdy hned v úvodu ztratil podání a musel dotahovat. Následně za stavu 5:4 nevyužil šanci zápas ukončit a musel rozhodnout tie-break, v němž byl úspěšnější Fin. Ve třetí sadě už však Berdych znovu dominoval a oplatil Nieminenovi loňskou porážku ze Stockholmu.

V nadcházejícím čtvrtfinále se Berdych pokusí vylepšit své dosavadní maximum z římského turnaje. S Gasquetem se dosud utkal čtyřikrát, dva ze vzájemných zápasů vyhrál. Pro Berdycha však hovoří fakt, že jeho francouzský soupeř naposled nad českou jedničkou uspěl v roce 2007.

Světové jedničce Rafaelu Nadalovi chybí v Římě ještě jedno vítězství, aby zůstal minimálně další týden na tenisovém trůnu. Po dnešní jasné výhře nad španělským krajanem Felicianem Lópezem 6:4 a 6:2 postoupil do čtvrtfinále. Pokud by do římského semifinále neprošel a srbský rival Novak Djokovič získal v neděli titul, vystřídal by Nadala v čele žebříčku ATP.

Nadal se však brání, co může. Po velkém trápení s italským soupeřem z kvalifikace Paolem Lorenzim, jehož ve druhém kole zdolal až po dvouapůlhodinové bitvě, dnes předvedl svoji pravou antukovou formu a Lópeze bez problémů přehrál.

Letos neporažený Djokovič se v Madridu představí až od 21:30 proti Švýcaru Stanislasi Wawrinkovi. Již ve 2. kole skončil pavouk čtyřhry pro fedcupové reprezentantky Ivetu Benešovou a Barboru Záhlavovou-Strýcovou, které vypadly po porážce 3:6 a 0:6 s rusko-australskou dvojicí Petrovová, Rodionovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články