Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Benešová i Šafářová vypadly v Římě ve druhém kole

Řím - České tenistky dohrály na turnaji v Římě ve druhém kole. Nejdříve podlehla Iveta Benešová turnajové šestce Samantě Stosurové z Austrálie 1:6, 5:7 a pak Lucie Šafářová nestačila na Srbku Jelenu Jankovičovou. S pátou nasazenou soupeřkou prohrála hladce za hodinu a čtvrt po setech 0:6 a 3:6. V turnaji mužů a žen tak z českých zástupců zůstává ve dvouhře už jen Tomáš Berdych, který se ve čtvrtek utká ve 3. kole s Finem Jarkkem Nieminenem.

Přítelkyni Berdycha Šafářové se s Jankovičovou nedařilo. Proti bývalé světové jedničce se nemohla dlouho chytit a první game uhrála až po devíti ztracených hrách za stavu 0:6 a 0:3. Pak už podání neztratila, ale otočit zápas nedokázala.

Novak Djokovič prodloužil vítěznou sérii v této sezoně už o 33. zápas. Polský soupeř z kvalifikace Lukasz Kubot nečinil světové dvojce příliš problémů. Nejprve dostal "kanára", bod získal až po devíti prohraných gamech a prohrál druhou sadu 3:6. Srb se už v Římě může stát světovou jedničkou, pokud zdejší turnaj Masters vyhraje a obhájce prvenství a světová jednička Rafael Nadal nepostoupí do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články