Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradecká podlehla Vinciové a na první titul dál čeká

Barcelona - Tenistka Lucie Hradecká se ani napočtvrté nedočkala prvního titulu na okruhu WTA. Ve finále antukového turnaje v Barceloně dnes česká hráčka podlehla Italce Robertě Vinciové po slibném začátku 6:4, 2:6 a 2:6. Hradecká skončila těsně pod vrcholem také v Bad Gasteinu 2008 a předloni ve Štrasburku a v Istanbulu. Díky finálové účasti se v pondělním žebříčku dvouhry posune k 50. místu světa, čímž vylepší své maximum - 56. pozici z roku 2009. Titul ve čtyřhře naopak získaly její kolegyně z fedcupové reprezentace Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Obě finalistky si držely v prvním setu servis do stavu 5:4. O pauze si Hradecká zavolala na poradu trenéra Jiřího Fencla a v následující hře si vypracovala brejkbol, který byl zároveň setbolem. Češka při něm doběhla kraťas a využila ho.

Od druhé sady vládla na kurtu Italka, pro kterou je Barcelona místem zaslíbeným. Vinciová, vítězka v katalánské metropoli z roku 2009 a loňská finalistka, získala od stavu 2:2 osm her v řadě. Hradecká snížila v třetí sadě z 0:4 na 2:4, ale nepomohla si při servisu. Udělala i šest dvojchyb a zápas za hodinu a čtyřicet minut prohrála.

Hradecká mohla být druhou Češkou, která by letos vyhrála turnaj WTA. Dvakrát se už radovala Petra Kvitová, která triumfovala v Brisbane a v pařížské hale.

Jako finalistka turnaje WTA nyní přijede Hradecká do Prahy, kde bude hrát turnaj ITF Strabag Open na Štvanici a o týden později bude obhajovat titul na Sparta Prague Open. Turnajů kategorie ITF vyhrála Hradecká ve dvouhře již sedmnáct.

Tři Češky ve finále čtyřhry

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou ve finále čtyřhry potvrdily pozici nejvýše nasazeného páru a porazily česko-jihoafrickou dvojici Vladimíra Uhlířová, Natalie Grandinová 5:7, 6:4 a 11:9, přestože v rozhodujícím super tie-breaku prohrávaly už 0:5. Benešová se Záhlavovou-Strýcovou si tak udržely stoprocentní bilanci v deblových finále v sezoně a navázaly na letošní tituly ze Sydney a Monterrey.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články