Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradecká si v Barceloně zahraje o titul

Barcelona - Česká tenistka Lucie Hradecká si na turnaji v Barceloně zahraje o první titul v kariéře. V semifinále dnes porazila Italku Saru Erraniovou 6:1, 7:5 a postoupila do svého čtvrtého finále na okruhu WTA. S pátou nasazenou hráčkou si poradila za hodinu a 21 minut. Její finálovou soupeřkou bude vítězka zápasu mezi domácí Laurou Pousovou-Tiovou a Italkou Robertou Vinciovou, která loni hrála v Barceloně finále a rok předtím získala titul.

Pětadvacetiletá tenistka navázala na finálové účasti z turnajů ve Štrasburku, Istanbulu a Bad Gasteinu, kde však nezískala ani set. Aktuálně šestašedesátá hráčka pořadí WTA už po postupu do semifinále měla jistotu, že ve světovém žebříčku překoná své maximum, kterým je 56. místo z července 2009.

O titul si v Barceloně zahrají také její spoluhráčky z fedcupové reprezentace Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ty v semifinále čtyřhry porazily tchajwansko-americkou dvojici Chang Kai-chen, Jill Craybasová dvakrát 6:3.

Štěpánek jde v Mnichově do semifinále

Dařilo se také Radku Štěpánkovi. Na turnajovém dvorci v Mnichově porazil domácího Philippa Kohlschreibera 6:4, 6:0 a prošel do druhého semifinále v sezoně. Aktuálně 67. hráč pořadí ATP si o postup do finále zahraje s vítězem zápasu mezi Rusem Nikolajem Davyděnkem a Marinem Čiličem z Chorvatska.

Štěpánek tak přerušil sérii osmi turnajů, na kterých nedokázal projít přes druhé kolo. Sezonu přitom začal slibně lednovým postupem do semifinále v Brisbane, na tento výsledek ale dlouho nedokázal navázat.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články