Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal nenašel přemožitele ani v Barceloně

Barcelona - Nejlepší světový tenista Španěl Rafael Nadal vyhrál pošesté antukový turnaj v Barceloně. Ve finále zdolal krajana Davida Ferrera 6:2 a 6:4. Na svém nejoblíbenějším povrchu tak čeká na přemožitele už téměř dva roky. Naposledy ho porazil Robin Söderling na French Open 2009. Finále v Barceloně bylo reprízou týden starého boje o titul v Monte Carlu.

Ve skvělé formě hrající Ferrer dlouho zaostával za svým standardem a brzy prohrával 2:6 a 0:2. Poté ale odehrál několik úderů na hraně rizika a donutil Nadala k chybám. Výsledkem byl obrat na 4:3, světová jednička však znovu zapnula na vyšší stupeň a třemi gamy v řadě duel rozhodla. Nadal získal pětačtyřicátý titul v kariéře a načal druhou pětistovku zápasových výher na okruhu ATP.

Překvapení se však zrodilo ve finále čtyřhry, kde nejlepší deblový pár světa Bob a Mike Bryanové podlehl mexicko-americké dvojici Santiago González, Scott Lipsky 7:5, 2:6 a 10:12. Američtí bratři vyhráli předcházející turnaje v Houstonu a Monte Carlu a zaokrouhlili počet společných titulů na 70. Bryanové, kteří v Barceloně triumfovali v letech 2003 a 2008, zvládli supertie-break v osmifinále i ve čtvrtfinále. Z boje o titul ale odešli po 85 minutách poraženi a připsali si 40. finálový nezdar v kariéře.

Wozniacká prohrála ve Stuttgartu ve finále

Světová tenisová jednička Carolina Wozniacká ve finále turnaje ve Stuttgartu překvapivě podlehla nenasazené Němce Julii Görgesové 6:7 a 3:6. Dánská hvězda, jež usilovala o čtvrtý turnajový triumf v sezoně, utrpěla teprve pátou letošní porážku. Görgesová se stala první domácí vítězkou ve Stuttgartu po 17 letech.

Dvaadvacetiletá Görgesová je sice v žebříčku o 31 míst za svou dnešní soupeřkou, ve finále však svedla s o dva roky mladší Dánkou vyrovnanou bitvu. V koncovce prvního setu byla Němka šťastnější. V druhé sadě vzala Wozniacké hned první podání a výhru už si nenechala sebrat. Po loňském triumfu v Bad Gasteinu si připsala druhý turnajový triumf.

I přes porážku si Wozniacká připíše do žebříčku body, neboť před rokem ve Stuttgartu vypadla už ve 2. kole s Lucií Šafářovou. Görgesová se posune na 27. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články