Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Štěpánek skončil v Monte Carlu na raketě Murrayho

Monte Carlo - Český tenista Radek Štěpánek neprošel na turnaji série Masters v Monte Carlu ani na osmý pokus přes druhé kolo. Tentokrát ho zastavil Andy Murray, se kterým dnes prohrál 1:6, 4:6. Třetí nasazený Brit se radoval z výhry poprvé od postupu do finále lednového Australian Open. Jediným českým zástupcem ve dvouhře zůstal Tomáš Berdych. Pátého nasazeného čeká ve čtvrtek zápas 3. kola s Chorvatem Ivanem Ljubičičem.

Štěpánek si na úvod utkání udržel servis, ale pak ztratil sedm her za sebou. Ve výměnách více kazil, zatímco Murray v prvním setu udělal jen jednu nevynucenou chybu. Štěpánek ve druhé sadě lépe podával, snažil se i útočit a tlačil se do Murrayho bekhendu. Vyrovnal z 1:4 na 4:4, ale zbylé dva gamy prohrál.

"Dneska mě potěšilo úplně všechno. Hrál jsem dobře, dařily se mi údery, byl to ideální vstup na antuku. Dokonalý," liboval si v rozhovoru pro Sky Sports Murray, jenž po předchozích nezdarech ukončil spolupráci s trenérem Alexem Corretjou. "Udělal jsem nějaké změny v realizačním týmu, o kterých jsem uvažoval pár týdnů. Věřím si a v přípravě na sobě tvrdě pracuju. Lidi mě pořád kritizují, ale s tím se musím vyrovnat," prohlásil skotský tenista.

První hráč světa Rafael Nadal zahájil útok na sedmý triumf v Monte Carlu za sebou hladkou výhrou. Nejlepší antukář posledních let zvítězil ve druhém kole nad Finem Jarkkem Nieminenem dvakrát 6:2 za 69 minut a natáhl svou úspěšnou sérii na tomto povrchu na 33 zápasů.

Dalším Nadalovým soupeřem bude Francouz Richard Gasquet, který ho v dosavadních sedmi vzájemných zápasech ani jednou neporazil. "Na antuce je to s ním těžké, moc setů neztrácí, ale párkrát už jsem ho do třetího setu dostal," uvedl Gasquet k zápasu s pětinásobným šampionem Roland Garros.

Čtyřiadvacetiletý Nadal prohrál na antuce naposledy předloni v osmifinále pařížského grandslamu se Švédem Robinem Söderlingem. Loni se mu na jeho oblíbeném povrchu podařil unikátní hattrick, když ovládl všechny tři antukové turnaje Masters - v Monaku, Římě i Madridu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články