Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych prohrál v Miami po boji s Nadalem

Miami - Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji série Masters v Miami ve čtvrtfinále. Cestu za obhajobou loňské finálové účasti sedmému nasazenému podle předpokladů překazil první hráč světa Rafael Nadal ze Španělska, s kterým ve večerním utkání na Floridě prohrál až po boji 2:6, 6:3 a 3:6. V semifinále se Nadal střetne se Švýcarem Rogerem Federerem, jemuž jeho francouzský soupeř Gilles Simon vzdal čtvrtfinále už po deseti minutách hry. Oba tenisoví velikáni posledních let se utkají již potřiadvacáté, na americkém kontinentu však po šestileté odmlce. Naposledy tam právě v Miami triumfoval Federer a získal tím turnajový titul.

Berdych vstoupil do čtvrtfinálového utkání špatně. Nedokázal čelit výborné hře Nadala a za dvacet minut prohrával 0:4. Španěl se opíral o forhend, který byl přesný, přeliftovaný a zároveň tvrdý a ve finální fázi nechytatelný. Český hráč se na výsledkovou tabuli dostal až díky páté hře, kterou ukončil esem. Sadu už ale zachránit nedokázal.

Druhý set začal Berdych naopak skvěle. Odvrátil dva brejkboly a povzbuzený sebral Nadalovi servis. Český hráč lépe podával, hrál hlouběji do kurtu a vedl 3:0. Levou rukou hrající soupeř si nechal ošetřit pravý horní trapéz a jeho hra nebyla tak nebezpečná. Berdych i proto sebral Nadalovi set poprvé po 20 prohraných.

Na úvod rozhodujícího dějství měl Berdych tři brejkboly, ale Nadal všechny odvrátil skvělým servisem. "To byl nejdůležitější okamžik zápasu," uvědomil si český tenista. Ve vyrovnané bitvě rozhodla osmá hra, v které do té doby jistý Berdych třikrát lehce chyboval a Nadal šance využil k brejku na 5:3. Při svém podání už Španěl nepustil šanci z rukou a Berdych zápas prohrál za dvě a čtvrt hodiny. "Proti světové jedničce to je vždycky hrozně těžké. Navíc podával neuvěřitelně dobře," uznal Berdych.

Ten nedokázal vyzrát na Nadala již čtyři a půl roku. Od výhry v Madridu v říjnu roku 2006 prohrál podeváté v řadě a podesáté ze třinácti soutěžních utkání. V ženském finále vyzve Rusku Marii Šarapovovou Běloruska Victoria Azarenková. Ta sice během turnaje svedla několik těžkých bitev, semifinále proti Věře Zvonarevové však bylo jasnou záležitosti. Při vítězství 6:0 a 6:3 ani jednou nemusela předloňská vítězka Azarenková odvracet brejkbol soupeřky a dopustila se pouze 12 nevynucených chyb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články