Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová v Miami ukončila sérii porážek

Miami (USA) 25. března (ČTK) - Česká tenisová jednička Petra Kvitová se po šesti týdnech dočkala na kurtu vítězství. Po třech prohrách za sebou se šampionka letošních turnajů v Paříži a Brisbane radovala na Masters v Miami, kde dnes postoupila po výhře nad Varvarou Lepchenkovou z USA 6:1, 6:2 do třetího kola. Druhé kolo už bylo konečnou pro jinou českou tenistku Záhlavovou-Strýcovou, která uhrála jediný game proti polské favoritce Radwaňské a podlehla jí 1:6, 0:6.

Jednadvacetiletá Kvitová se po pařížském triumfu trápila v Dubaji, následně na zdravotní problémy dostala antibiotika, ale po nich se hned v prvním kole poroučela i v Indian Wells a naposledy na turnaji nižší kategorie ITF na Bahamách.

V Miami měla v prvním kole coby dvanáctá nasazená volný los a dnes měla zápas s Lepchenkovou, rodačkou z Taškentu, jasně ve své moci. Ztratila jen tři gamy a za necelou hodinu odešla jako vítězka. Do herní pohody se tak vrátila tři týdny před semifinálovou bitvou Fed Cupu v Belgii.

Další soupeřkou Kvitové v Miami bude Ruska Anastasia Pavljučenková, v 19 letech ještě o dva roky mladší a na 21. místě žebříčku WTA o tři příčky horší. Vzájemnou bilanci vede česká jednička 2:1, přičemž ji porazila v třísetové semifinálové bitvě i při vítězném tažení lednovým podnikem v Brisbane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články