Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Štěpánek je v Miami ve druhém kole, čeká ho Federer

Miami - Český tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Miami po výhře nad Italem Fabiem Fogninim 6:3 a 7:6 do druhého kola. Jeho dalším soupeřem bude třetí hráč světa Švýcar Roger Federer. Dařilo se také Lucii Šafářové s Klárou Zakopalovou, které prošly už do třetího kola. Své úvodní zápasy zvládly Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová. První kolo bylo naopak konečnou pro Zuzanu Ondráškovou, která neuhrála ani set proti japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové.

Štěpánek si s Fogninim poradil za hodinu a 27 minut a oplatil mu porážku z jediného předchozího vzájemného souboje na loňském podniku Masters v Torontu. Ve druhém kole změří dvaatřicetiletý Čech síly s Federerem potřinácté v kariéře. Štěpánek dokázal bývalou světovou jedničku porazit jen dvakrát, naposledy před třemi lety.

Šafářová porazila Patty Schnyderovou ze Švýcarska 6:2, 6:4 a její soupeřkou ve třetím kole bude turnajová čtyřka Samantha Stosurová z Austrálie. Zakopalová si poradila 7:6, 6:3 s Elenou Baltachaovou z Velké Británie a zahraje si s někdejší světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou ze Srbska.

Hradecká v duelu dvou hráček úspěšných v kvalifikaci porazila Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu dvakrát 7:5 a v dalším kole ji čeká turnajová osmička Viktoria Azarenková z Běloruska. Záhlavová-Strýcová přehrála domácí tenistku z kvalifikace Sloane Stephensovou 6:4, 6:2 a narazí na devátou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články