Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Tenisté jsou v zápase s Kazachstánem jasnými favority

Ostrava - I bez nemocného Radka Štěpánka zůstávají čeští tenisté favority zápasu 1. kola Davisova poháru, který dnes v Ostravě rozehrají proti nováčkovi Světové skupiny Kazachstánu. Zápas zahájí Jan Hájek, jenž ve své daviscupové premiéře na domácí půdě změří síly s kazašskou jedničkou Andrejem Golubjovem. Čeští tenisté budou usilovat o čtvrtý postup do čtvrtfinále po sobě. V předešlé sezoně vypadli v semifinále s pozdějším vítězem Srbskem a předloni dokráčeli až do finále, kde nestačili na favorizované Španěly. Přímé přenosy odvysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Nyní z úspěšného kádru vypadl Štěpánek, který v zámoří dva týdny před utkáním onemocněl chřipkou. Kapitán Jaroslav Navrátil věří v sílu svého výběru. "Máme daleko větší zkušenosti, máme hráče světové desítky a od toho se to bude odvíjet," řekl. Domácí reprezentaci jen trochu mrzelo, že jako první na kurt nepůjde Berdych, který by měl více času k regeneraci před sobotní čtyřhrou. K ní by měl nastoupit společně s Lukášem Dlouhým.

S Kazachstánem, který si loni v září zajistil výhrou 5:0 nad Švýcarskem premiérovou účast ve Světové skupině, se Češi utkají poprvé v historii. Kádr soupeře je sestaven výhradně z ruských rodáků, jimž se však v úvodu letošního roku vyhýbá sportovní forma velkým obloukem. Golubjov a Michail Kukuškin, aktéři úvodních dvouher, letos v singlu v hlavních soutěžích ještě nevyhráli ani jedno utkání. "Spoléhat se na to nedá, tady se budou chtít zviditelnit," mínil Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Karlem Tejkalem

Vloni v nižší divizi Davisova poháru přitom měli stoprocentní bilanci. "Podle statistik nemám tak dobré výsledky, ale cítím, že forma stoupá. V takovém zápase ze sebe vydáme 120 procent. Pro tenis v Kazachstánu je to historická událost," uvedl Golubjov.

Čeští tenisté se doma představí po pěti zápasech venku a poprvé od července 2009, kdy ve čtvrtfinále vyřadili Argentinu. Právě s ní se letos mohou mezi nejlepšími osmi celky soutěže utkat znovu, pokud postoupí přes Kazachstán. Jihoameričané by v prvním kole měli doma hladce přejít přes outsidera z Rumunska.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články