Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Berdych skrečoval v Dubaji semifinále s Djokovičem

Dubaj - Český tenista Tomáš Berdych do finále turnaje v Dubaji nepostoupil. Semifinálový zápas s třetím hráčem světového žebříčku Srbem Novakem Djokovičem dnes vzdal za stavu 7:6, 2:6 a 2:4 kvůli potížím se stehenním svalem. Před rozhodujícím setem si pětadvacetiletý Berdych nechal levou nohu ošetřit. Po Djokovičově brejkbolu na 2:4 však zápas, v němž chtěl soupeři oplatit vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open, kvůli bolestem skrečoval. Jestli je v ohrožení start české jedničky v prvním kole Davisova poháru s Kazachstánem (4. až 6. března v Ostravě), zatím není jasné.

Na sedmém hráči světa má ležet hlavní tíha zodpovědnosti, protože Radek Štěpánek nemůže hrát kvůli nemoci. Místo něj kapitán Jaroslav Navrátil nominoval devátého deblistu světa Lukáše Dlouhého, zbytek týmu tvoří 102. hráč světa Jan Hájek a junior Jiří Veselý. Jan Hernych odřekl poté, co se s Navrátilem nedohodl na finančních podmínkách.

Djokovič díky odstoupení českého tenisty prodloužil svou neporazitelnost na třináct zápasů za sebou. Na turnaji v Dubaji, který v posledních dvou letech ovládl, má šampion Australian Open sérii bez porážky ještě o jeden duel delší. Třiadvacetiletý Djokovič si zahraje o druhý letošní titul a celkově bude usilovat o jubilejní 20. triumf v kariéře. 

Ve finále se Djokovič utká s čtyřnásobným vítězem dubajského turnaje Rogerem Federerem ze Švýcarska, který v semifinále zdolal 6:2, 7:5 Francouze Richarda Gasqueta. Federer bude moci svému srbskému rivalovi oplatit měsíc starou třísetovou porážku ze semifinále v Melbourne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články