Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Štěpánka nahradí deblista Dlouhý, Hernych odmítl

Praha - Nemocného Radka Štěpánka nahradí v nominaci českých tenistů na zápas prvního kola Davisova poháru s Kazachstánem deblista Lukáš Dlouhý. Oznámil to dnes kapitán Jaroslav Navrátil. Povolal i Jana Hernycha, ale ten nesouhlasil s finančními podmínkami startu a nominaci odmítl. Tým dále tvoří Tomáš Berdych, Jan Hájek a junior Jiří Veselý. "S Radkem jsem mluvil, a pořád má vysokou teplotu, takže určitě nebude. Je to velký zásah do týmu a oslabení," uvedl Navrátil. "Dobrou zprávou je ale stav Honzy Hájka, který už je jen lehce nachlazený a pokašlává. Říkal, že do nedělního srazu bude stoprocentně v pořádku," dodal.

Hernych nejdříve neakceptoval nabídku 6 000 dolarů a dnes odmítl nominaci za 10 000 dolarů (přes 177 000 korun). "Poprvé v životě jsem se zeptal na peníze před Davis Cupem, poprvé v životě jsem si to chtěl zařídit, protože byla velká šance, že budu hrát singla, tak jsem chtěl být stoprocentně připravený a chtěl jsem se soustředit jen na tenis," uvedl Hernych. "Jsou určité meze, které nebudu překračovat. Proto jsem mu oznámil, že národní reprezentace není o penězích a v nouzi se nenecháme tlačit do kouta. Já jako kapitán s ním ani do budoucna nepočítám," řekl Navrátil.

Navrátil situaci v týmu konzultoval i s Berdychem a poté povolal devátého deblistu světa Dlouhého. S českou jedničkou mluvil krátce po vítězství ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji nad neoblíbeným soupeřem Nikolajem Davyděnkem z Ruska. "Tomáš je v herní i psychické pohodě a je připraven hrát ve všech třech dnech. Chtěl by nastoupit s Dlouhým i do čtyřhry," uvedl Navrátil. "Říkal, že bude tahounem týmu a za Českou republiku tam nechá duši," přidal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jaroslava Navrátila a Jana Hernycha

ČR - Kazachstán

Duel s Kazachstánem se v Ostravě hraje 4. až 6. března. V nominaci hostů jsou Andrej Golubjov (44.), Michail Kukuškin (62.), Jurij Ščukin (127.) a Jevgenij Koroljov (218.).

Nominaci Navrátilova týmu by ještě mohl ovlivnit Berdychův přesun z teplé Dubaje do promrzlého Česka. "Hlavně aby byl Tomáš v pořádku, protože rozdíl nějakých třiceti stupňů určitě na tělo bude mít vliv," řekl kapitán. "Ale máme dost odborníků, takže doufám, že v týmu nějaká chřipka a nachlazení nebude," prohlásil.

Situaci prý nekomplikuje ani Berdychova případná účast ve finále v Dubaji, kde se dnes v semifinále utká se Srbem Novakem Djokovičem. "Hraje se už v sobotu, takže nedělní sraz stihne a bude mít dost času si odpočinout. V pondělí by se případně mohl zapojit do tréninku," prohlásil Navrátil, který o dvojici pro úvodní den zápasu rozhodne ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články