Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Talent Veselý je v širší nominaci na Davis Cup

Prostějov - Tenista Jiří Veselý se dostal díky triumfu v juniorce na Australian Open do širší nominace pro březnový zápas prvního kola Davisova poháru. Český tým se střetne v Ostravě s Kazachstánem a sedmnáctiletý hráč by teoreticky mohl v týmu doplnit osvědčené opory Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. "Bude to pro mě nová zkušenost. Doufám, že za pár let už budu stálým členem daviscupového týmu," řekl Veselý.

Dosud si prý 195 centimetrů vysoký tenista nechával o Davis Cupu pouze zdát. V širší nominaci je šest tenistů, vedle Berdycha se Štěpánkem a Veselého jsou to Lukáš Dlouhý, Jan Hernych a Jan Hájek.

Atmosféra soutěže, pokud Veselého kapitán Jaroslav Navrátil nominuje, by mohla hráči prostějovského klubu pomoci naplnit jeho letošní plán. Rodák z Příbrami se chce dostat do 300. místa žebříčku ATP. "Ambice mám vysoké. Do dvou let bych si přál být v první stovce," řekl nyní 864. hráč světa.

Proto začne omezovat juniorské soutěže, na kterých se objeví už pouze na grandslamech. Za dva týdny na něj čeká mužský turnaj kategorie Futures v Chorvatsku. "Turnaji série Futures bych chtěl proběhnout rychle. Mým cílem je dostat se na challengery, kde se body připisují rychleji. Na Futures skáčou hodně pomalu," uvedl Veselý, který počítá s tím, že přesun mezi dospělé bude náročný.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jiřího Veselého
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články